Marian Oprişan a fost achitat, vineri dimineaţă, de Curtea de Apel Cluj, care a respins apelul procurorilor DNA, în aşa-numitul dosar „Căprioara", în care preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea a fost acuzat de abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri, fals şi uz de fals. Decizia de vineri a magistraţilor este definitivă. Pe 6 februarie 2015, Marian Oprişan fusese achitat de Judecătoria Cluj-Napoca în acelaşi dosar, însă procurorii DNA au contestat decizia.
Procurorii anticorupţie susţin că, în 2004-2005, Marian Oprişan „a negociat şi achiziţionat, fără hotărârea necesară a Consiliului Judeţean şi fără avizele de specialitate ale comisiilor din Consiliu, Complexul Turistic «Căprioara», în jurul căruia deţinea, împreună cu membrii familiei, 8 hectare de teren". Pentru această achiziţie, Oprişan ar fi alocat ilegal 1,7 milioane RON din fondurile publice al CJ Vrancea. În plus, acesta ar fi întocmit şi o adresă falsă, prin care a solicitat suma de 300.000 RON din fondul de rezervă al Guvernului. Pretextele invocate în adresă sunt false, iar banii primiţi au fost utilizaţi tot pentru achiziţia complexului.
Rechizitioriul citat de Hotnews.ro mai arată că, în perioada 2003-2005, Oprişan ar fi folosit hotelurile „Rucăr" din Soveja şi „Hanul dintre Vii" din Câmpineanca, aflate în patrimoniul CJ Vrancea, pentru organizarea unor acţiuni de protocol în valoare de 520.000 RON. „Potrivit legii, acesta nu putea să finanţeze respectivele locaţii, decât introducându-le în circuitul public", explică procurorii.
Conform calculelor anchetatorilor, prejudiciul creat Ministerului Transporturilor este de circa 1,5 milioane de euro, cel creat bugetului CJ Vrancea se ridică la aproximativ 600.000 de euro, iar cel creat în dauna Guvernului ajunge la circa 75.000 de euro.
Urmărirea penală în acest caz a început în noiembrie 2005, iar pe 5 iunie 2006 Marian Oprişan a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, fals şi uz de fals. După 18 termene la Judecătoria Focşani, dosarul a ajuns la Tribunalul Vrancea, de unde a fost strămutat la Tribunalul Cluj. De aici, după 10 termene, dosarul s-a îndreptat către Judecătoria Cluj, unde a petrecut numai câteva luni. La începutul lui 2010, s-a întors la Judecătoria Focşani, iar din Vrancea a ajuns iarăşi în Cluj.