Mergi la conţinutul principal

DNA câştigă bătălia cu Senatul

La scurt timp după ce DNA a trimis, ieri, o nouă solicitare către Senatul României, cerându-i să-i pună în termen de două zile documentele solicitate, în caz contrar putând fi acuzat de obstrucţionarea justiţiei, preşedintele Camerei, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat că Biroul permanent va solicita secretarului general al instituţiei să transmită Direcţiei Naţionale Anticorupţie, până la data de 22 aprilie, toate înscrisurile întocmite ca urmare a cererilor DNA de încuviinţare a urmăririi penale, reţinerii sau arestării preventive a senatorilor în funcţie în perioada 2014-2015 şi pe cele referitoare la cazul Dan Sova.

Documente aflate pe site-ul Senatului

"De săptămâna trecută, de când am primit acea solicitare, noi am hotărât să sesizăm Comisia juridică, care să întocmească toată lista de documente, toate materiale solicitate. Am făcut şi o scrisoare de răspuns ministrului Justiţiei în care am spus că Senatul este de acord pe fond să dea aceste documente. Sunt toate documente publice, deci ele se găsesc pe site-ul Senatului, dar astăzi Biroul permanent a hotărât în unanimitate să ceară secretarului general al Senatului să trimită până pe data de 22 aprilie toate aceste documente solicitate şi să poarte în continuare toată corespondenţa instituţională cu Parchetul şi să informeze Biroul permanent în legătură cu solicitările eventuale care vor mai fi de acest gen", a declarat Tăriceanu, la finalul şedinţei Biroului permanent al Senatului.
Tăriceanu a explicat că Biroul Permanent al Senatului a luat decizia ca documentele să fie transmise prin Secretariatul General al Senatului fiind vorba despre "o chestiune administrativă" şi pentru a nu exista "niciun fel de interpretare".

În format scris

"Trebuie să înţelegeţi că Senatul este o instituţie politică şi publică în acelaşi timp. Vrem să separăm lucrurile administrative de cele politice. Nu vreau să se interpreteze sub nicio formă că punerea la dispoziţie a documentelor solicitate de Parchet ţine de o decizie politică. Nu este niciun fel de discuţie sau polemică politică la nivelul Senatului în acest sens şi este o chestiune administrativă pe care o tratăm ca atare", a spus preşedintele Senatului. Târiceanu a adăugat că, prin însărcinarea secretarului general cu transmiterea documentelor solicitate de către DNA, se procedează "mai expeditiv". Politicianul a menţionat că documentele vor fi transmise direct către DNA în format scris.
"Le trimitem direct la cei care au solicitat. (...) Dacă se doreşte ca aceste documente să plece cu o ştampilă de însoţire, considerându-se că cele de pe site nu sunt suficiente, este o modalitate care mă duce cu gândul că nu toată lumea în ziua de azi a asimilat o serie de evoluţii tehnologice care au apărut. Nu e nicio problemă, le furnizăm sub formă scrisă, pe hârtie", a mai declarat acesta.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro