Mergi la conţinutul principal

DJST Brăila verifică dacă sunt respectate normele impuse de MTS

• instituţia a derulat activităţi de informare, supraveghere şi control în vederea respectării aplicării prevederilor legale pentru activităţile sportive de antrenament • “Scopul nostru nu a fost să căutăm deficienţe şi să le sancţionăm ci să găsim împreună soluţii de funcţionare a sportului şi de limitare a infecţiilor cu noul coronavirus”, ne-a declarat Mircea Cărbunaru

 

De trei săptămâni, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Brăila (DJST), reprezentanta în teritoriu a Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS), a început o serie de activităţi de informare, supraveghere şi control în vederea respectării aplicării prevederilor legale pentru activităţile sportive de antrenament. În prima săptămână, DJST Brăila a trimis adrese către toate primăriile din judeţ în care a cerut o evidenţă a activităţilor sportive care se desfăşoară pe bazele sportive deţinute de acestea. După ce s-au primit răspunsurile, toate negative, Corina Andronache şi Mircea Cărbunaru, ambii consilieri superiori în cadrul DJST Brăila, au început controalele la bazele sportive şi structurile sportive din Brăila. Printre bazele sportive controlate s-au regăsit Stadionul Municipal, pe pista căruia se pregătesc atleţii de la CSM Brăila şi LPS Brăila, vestiarele de la Stadionul de Atletism, baza Bursagrirom, cea care aparţine Palatului Copiilor, Sala Polivalentă, Spartacus sau Valmet.

“În prima săptămână am trimis adrese la toate primăriile din judeţul Brăila. Am cerut să ne spună ce activităţi sportive au loc pe bazele acestora. La finalul primei săptămâni aveam toate răspunsurile, niciuna dintre primării nu a confirmat că pe propriile baze sportive se desfăşoară antrenamente sau acţiuni sportive. După aceea am început controalele. Am verificat 10-11 baze sportive şi cam 15 structuri sportive. Scopul nostru nu a fost să căutăm deficienţe şi să le sancţionăm ci să găsim împreună soluţii prin care cluburile să se alinieze cerinţelor legale existente de funcţionare a sportului şi de limitare a infecţiilor cu noul coronavirus. Cu prilejul acestor controale, le-am arătat celor la care am fost care sunt deficenţle şi le-am acordat o perioadă de timp pentru a le remedia. Niciuna dintre bazele sportive sau structurile sportive controlate nu respectau cerinţele MTS.  După aceea toate s-au conformat. Apreciem deschiderea cluburilor de a coopera cu noi. Toţi au înţeles că nu trebuie să rişte sănătatea copiilor, a sportivilor. Am realizat procese verbale de constatare şi fişe de verificare. Astfel încât fiecare structură sportivă să prezinte printre altele afişaje, materiale de dezinfecţie, termometru digital care să verifice temperatura la intrarea în bazele sportive, dezinfectanţi pentru igienizarea materialelor sportive. Lucruri normale nu numai pentru această perioadă, ci în general. Am lucrat ca la carte”, ne-a declarat Mircea Cărbunaru, consilier principal în cadrul DJST Brăila.

Din această săptămână, DJST va face o nouă interogare a primăriilor, a structurilor sportive, pentru a-şi continua activitatea de coordonare a activităţilor sportive conform normelor emise de MTS.

“Vom face o nouă interogare în teritoriu. Le vom prezenta aspectele legate de actualizarea legislaţiei, ca acestea să pregătească bazele, să ştie cum să lucreze cu copii fără a le pune sănătatea în pericol. Noi am afişat deja pe site-ul nostru noile norme pe care le impune MTS”, a mai spus Mircea Cărbunaru.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro