Mergi la conţinutul principal

DJST Brăila a organizat “Gala Sportului” - Top 10

* Paul Scurtu a fost desemnat sportivul anului 2021 * “În acest clasament șapte sunt de la CSM Brăila, ceea ce înseamnă că la clubul nostru se face performanță”, a spus Anamaria Necoară, directorul CSM Brăila * cu acest prilej, DJST Brăila a lansat numărul 13 al revistei “Sportul Brăilean”

 

La final de an, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Brăila (DJST) a organizat “Gala Sportului”, un eveniment festiv care a avut loc la sala de jocuri de la CSM Brăila, în cadrul căruia au fost premiați primii 10 sportivi brăileni din 2021. La această festivitate din partea DJST au participat, directorul Nicușor Hagiu și consilierii superiori, Corina Andronache și Mircea Cărbunaru.

Paul Scurtu de la CSM Brăila, pregătit de antrenoarea Carmen Constantin, a fost desemnat sportivul anului în județul Brăila.

Paul Scurtu a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial de sambo pentru tineret și tot în acest an, pe plan național, și-a trecut în cont medalia de bronz la naționalele de sambo pentru seniori, iar la tineret a devenit campion național la categoria 79 kg. Scurtu a împlinit 18 ani în luna octombrie și este în ultimul an la categoria de vârstă juniori, urmând ca din 2022 să concureze la tineret.

“M-am bucurat foarte mult când am aflat că sunt desemnat drept cel mai bun sportiv brăilean în acest an. Acest lucru mă ambiționează să muncesc în continuare la fel de serios pentru a demonstra că rezultatele din 2021 nu au fost întâmplătoare. Eu nu am vacanță, mă pregătesc pentru examenele din 2022 când, pe plan internațional voi concura la europenele de sambo, tineret, din aprilie și la mondialele de sambo din octombrie, dar și în competițiile interne la sambo și judo. În plan școlar, la anul susțin examenul de bacalaureat. Toate sunt foarte importante și sper să le trec cu succes”, ne-a declarat Paul Scurtu.

“Firește că îmi pare foarte bine că s-a organizat o astfel de festivitate, pentru că și în anii trecuți sportivii secției de sambo au fost medaliați la europene, dar nu au fost recompensați cu nimic. Singurul lucru pe care mi-l doresc este să fim sănătoși ca să putem munci în vederea obiectivelor viitoare”, a spus cu acest prilej antrenoarea Carmen Constantin.

Pe locul al 2-lea s-a clasat atletul Denis Neacșu, sportiv pregătit la CSM Brăila, de antrenoarea Irina Roată. Neacșu este vicecampion balcanic, în proba de 400 m plat. Poziția a 3-a pe podium, în Top 10,

i-a revenit unei alte sportive pregătite de antrenoarea Carmen Constantin, Maria Naidin, medaliată cu bronz la Campionatul European de sambo cadeți. Naidin nu a putut participa la această festivitate deoarece era plecată în Cipru, la Campionatul Mondial de sambo pentru cadeți.

Următoarele două locuri au fost ocupate de reprezentanți ai secției de kaiac canoe de la CSM Brăila, Gheorghe Constatinov și Marius Pârvu, de la grupa antrenoarei Florentina Ion.

Pilotul Valentin Nemțanu, de la Hobby Autosport Brăila, a prins locul al  6-lea în această ierarhie. 

“În peste 45 de ani de când activez, neobosit și cu entuziasm ca organizator, ca pilot, ca președinte club, este pentru prima oară când avem o premiere locală a acestui sport și mă simt onorat că am fost nominalizat în acest clasament. Tot în 2021 am organizat o expoziție aniversară dedicată celor 120 de ani de la nașterea, la Brăila, a celui mai titrat român pe marile circuite, acum peste 90 de ani, George Burianu, iar cu ocazia zilelor Brăilei ne-am implicat în organizarea unei parade a mașinilor de epocă”, a spus Valentin Nemțanu, la festivitatea de premiere. Pilotul brăilean a venit însoțit de doi reprezentanți ai viitorului mișcării automobilistice brăilene, Gabriel Solca și Cristian Bosoi.

Următoarele poziții au fost ocupate în ordine, de Emilia Constantin de la ACSPDF Special Friends, Vlad Olteanu, Alexandru Șendrea, ambii de la CSM Brăila și Darius Techiu, de la LPS Brăila.

“Din Top 10, șapte sportivi sunt de la CSM Brăila, ceea ce înseamnă că la clubul nostru se face performanță, de fapt rezultatele sunt cele care reflectă acest lucru”, ne-a declarat Anamaria Necoară, directorul CSM Brăila.

 

Revista “Sportul Brăilean” a ajuns la numărul 13

Sumarul numărului 13 al revistei “Sportul Brăilean” cuprinde, ca de obicei, articole interesante, precum un interviu cu Andreea Ciolacu, o sportivă din Ploiești care face performanță la secția de duatlon de la CSM Brăila și ca de obicei, un panoramic sportiv. Stadionul Brăilei în urmă cu un veac, Golește paharul cu griji, Curiozități olimpice, 45 de ani de la prima medalie olimpică a boxului brăilean, Baze sportive pentru binele sportului, Dansul o opinie, sunt celalte articole interesante din sumarul acestei publicații. Cu acest prilej, DJST i-a acordat o diplomă de onoare lui Costică Dafinoiu, sportivul de la “semigrea”, medaliat olimpic în 1976, maestru al sportului.

“Suntem în continuare singura Direcție din țară care avem o asemenea publicație. Am păstrat nivelul de calitate grafică și, ca de obicei, această publicație restartează părți din istoria sportului brăilean”, a spus cu acest prilej Mircea Cărbunaru.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro