Mergi la conţinutul principal

Divizionul 67 Nave Purtătoare de Artilerie, luat cu asalt de copii

• timp de două zile, peste 300 de elevi au vizitat Portul Militar Brăila și navele de luptă ale Flotilei Fluviale, în cadrul programului educațional „Școala altfel” • cei mici au fost primiți cu fructe și gogoși • ei au participat la atelierele de prezentare a echipamentelor, au învățat să facă noduri marinărești și au „inspectat” armamentul de artilerie de la bord   

 

Timp de două zile, Divizionul 67 Nave Purtătoare de Artilerie și-a deschis porțile pentru elevii brăileni, în cadrul programului educațional „Școala altfel”, precizează surse din cadrul Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” Brăila.

Astfel, săptămâna trecută, peste 300 de elevi de școală primară, de gimnaziu și de liceu „au luat cu asalt” Portul Militar Brăila, iar marinarii militari i-au întâmpinat pe micii vizitatori cu ateliere de prezentare ale echipamentelor și cu standuri practice de matelotaj. După ce-au deprins tehnicile de realizare a nodurilor marinărești, elevii au urcat la bordul navelor, primirea fiind făcută, în spiritul tradițional marinăresc, cu gogoși și fructe.

„Punctul de atracție l-a constituit, ca de fiecare dată, armamentul de artilerie de la bord. Tunurile, mitralierele navalizare și instalațiile de lansare lovituri reactive au fost cercetate de școlari cu minuțiozitate, iar comenzile navelor au fost neîncăpătoare pentru curioșii sistemelor de navigație. Au fost doar câteva ore de „școală”, dar care au trezit interesul elevilor pentru profesia de militar, pentru „soldații de la defilarea de la 1 Decembrie de la televizor” și pentru „marinarii de la Ziua Marinei Române”, precizează sursa citată.

La finele celor două zile de vizite în Portul Militar Brăila, militarii Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie au primit calificativul „Foarte bine” cu „Bravo” de la elevii claselor primare, nota 10 de la cei de școală generală și atributul „Dope” (care, în argoul adolescenților, se traduce prin „foarte tare”) de la elevii de liceu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro