Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Divizia A ajunge in primele 10 campionate daca nu pleaca jucatorii

Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a declarat, vineri, agentiei MEDIAFAX, ca Divizia A ar putea ajunge intr-un singur an in primele zece locuri ale clasamentului mondial al campionatelor daca cluburile nu vor mai vinde nici un jucator in strainatate.
"Datorita faptului ca n-au fost vinduti multi jucatori, valoarea fotbalului nostru a crescut. Daca n-ar mai pleca jucatorii pe bani multi in strainatate, noi am avea un campionat la nivelul Frantei, Angliei sau Italiei. Va spun eu, ajungem in primele zece campionate ale lumii intr-un singur an daca nu ne pleaca nici un jucator din tara", crede Dragomir.
In clasamentul celor mai puternice campionate din lume, realizat de Federatia Internationala de Istorie si Statistica a Fotbalului (IFFHS), Divizia A se afla pe locul 19, cu 526 de puncte, in urcare zece pozitii fata de anul 2004, cind a fost pe 29, cu 388,5 puncte. In 2003, Divizia A ocupa locul 41 in topul intocmit de IFFHS, iar cu un an inainte se afla pe pozitia a 45-a.
Referitor la saltul de zece locuri realizat de Divizia A, Dragomir a afirmat: "Nu cumva e si asta vreun blat de-al meu? Poate am aranjat eu cu astia care fac clasamentul... Eu imi bat gura de pomana de ani de zile si spun ca fotbalul nostru e valoros, dar nimeni nu ma ia in serios. Mai sintem in vreun domeniu pe locul 19 in lume? Poate la femei frumoase sintem mai sus, atit".
Presedintele LPF considera ca Grecia, Turcia si Scotia nu au campionate mai valoroase chiar daca se afla in fata Romaniei."Nici una dintre aceste tari nu au fotbal mai bun ca noi. Numai ca ei au bani mai multi si ne iau noua valorile", a mentionat oficialul LPF.
Pozitia a 27-a pe care Romania o ocupa in clasamentul primelor reprezentative realizat de FIFA este explicata de Dumitru Dragomir prin "prostie". "Acolo sintem pe 27 pentru ca am ratat calificarea la mondiale. Iar eu am mai spus-o, calificarea era pierduta de acum doi ani. Noi am ratat din cauza indisciplinei si a unor greseli. Noi trebuia sa fim la fiecare turneu final, si de mondiale si de europene. Am avut valoare, dar am avut si prostie multa", a precizat Dragomir.
In ceea ce priveste refuzul conducerii clubului Dinamo de a-i prelungi contractul lui Florentin Petre, presedintele LPF a mentionat doar ca mijlocasul are valoare de Dinamo. "Nu vreau sa ma implic intr-un can-can la Dinamo pentru ca cei care baga banii decid pina la urma. Cert e ca Petre are valoare de Dinamo. Dar fiecare isi face echipa asa cum doreste. Asa e bine. Si eu am fost conducator 20 de ani si stiu ce inseamna sa vina cineva de la federatie sau de la Liga si sa-ti dea sfaturi", a adaugat Dragomir.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii