Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Divergente in cadrul UE, privind "lista tarilor sigure" pentru solicitantii de azil

Incercarile Uniunii Europene de a redacta o "lista cu statele sigure", ai caror cetateni nu pot primi, in mod normal, drept de azil in strainatate, a esuat miercuri din cauza disputelor privind tarile care ar trebui sa figureze in document, relateaza Financial Times in editia electronica de joi.
Sustinatorii acestei initiative considera ca ea ar pune capat metodelor folosite de imigrantii care depun cereri de azil in statele in care au cele mai multe sanse de a fi acceptati.
Comisarii europeni si-au exprimat pareri divergente, miercuri, o parte dintre ei apreciind ca Uniunea trebuie sa ajunga mai intii la un consens privind principiile care ar trebui sa stea la baza redactarii respectivei liste, si abia ulterior sa includa in ea numele statelor.
Proiectul prezentat de comisarul european pentru Justitie, Franco Frattini, includea numele a sapte tari, toate din Africa. Ceilalti comisari au protestat, cerind explicatii pentru faptul ca nici o tara din Asia nu se afla pe lista.
Frattini a promis ca pina la data de 7 iunie va prezenta o varianta revizuita a listei, care va include numele mai multor state din afara continentului african.
Imigratia a devenit un subiect important pe agenda Uniunii Europene, din cauza numarului crescind de persoane care patrund ilegal pe teritoriul european si a abuzurilor comise in ceea ce priveste sistemul de azil.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii