Mergi la conţinutul principal

Distrigaz Sud isi separa activitatile de distributie si comercializare

Distrigaz Sud s-a reorganizat in zece sucursale regionale, din care cinci vor fi sucursale de distributie si cinci de comercializare, noua structura urmind sa intre in vigoare la 1 iulie, au anuntat, vineri, reprezentantii companiei.
Noile sucursale vor fi definite in functie de zonele deservite de Distrigaz Sud, respectiv Vest, care va cuprinde judetele Dolj, Olt, Gorj, Vilcea, Arges, Nord - judetele Brasov, Covasna, Est - judetele Vrancea, Galati, Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi, Centru - Prahova si Dimbovita, si Sud - Teleorman, Giurgiu, Ilfov si Bucuresti.
Titulatura fiecarei sucursale nou infiintate va avea urmatoarea formula: Distrigaz Sud - Sucursala Regionala de Comercializare Vest, de exemplu, respectiv Distrigaz Sud - Sucursala Regionala de Distributie Vest.
"Am dorit ca aceste sucursale sa aiba un numar de clienti si kilometri de retea relativ identice, pentru ca sa fie omogene din punct de vedere departamental", a declarat directorul general al companiei, Bernard Arnaud.
Sectorul de comercializare va avea ca atributii aprovizionarea cu gaz, dezvoltarea vinzarilor si gestionarea clientilor.
Atributiile personalului din sectorul de distributie vor fi supragherea si intretinerea retelei, proiectarea si realizarea de noi conducte, precum si contorizarea si citirea contoarelor clientilor.
El a precizat ca pentru reorganizare au fost utilizate infrastructura si personalul existente, pentru a fi evitate costuri suplimentare.
Pentru fiecare dintre directii a fost alcatuita o echipa de manageri, iar personalul aferent a fost selectat prin recrutare interna.
Reorganizarea Distrigaz Sud este o etapa premergatoare separarii din punct de vedere juridic si contabil a activitatii de distributie si comercializare, care devine obligatorie de la 1 iulie 2007, conform normelor europene.
Distrigaz Sud, care opereaza reteaua de distributie a gazelor naturale din sudul tarii, va trebui sa constituie o companie independenta din punct de vedere juridic si financiar de firma care comercializeaza gazele.
Scopul este asigurarea neutralitatii fata de toti furnizorii de gaz care vor vrea sa utilizeze infrastructura de distributie.
"La 1 iulie 2007, distributia ar putea deveni o filiala a Distrigaz Sud", a apreciat Arnaud.
In plus, de la 1 iulie 2007, toti clientii, inclusiv cei casnici, devin consumatori eligibili, avind optiunea de a-si alege un alt furnizor de gaze naturale.
Reteaua Distrigaz Sud acopera 20 de judete, cu o suprafata de aproximativ 100.000 de kilometri patrati si o populatie de 11 milioane de locuitori.
Numarul de clienti ai companiei este de circa 1,06 milioane, iar lungimea retelei exploatate de peste 14.250 de kilometri.
Compania a planificat pentru acest an reabilitarea a 500 de kilometri din reteaua de distributie, in urma unor investitii de 50 de milioane euro.
Potrivit reprezentantilor companiei, circa 40% din conductele de gaz din Bucuresti sint invechite, reteaua din Capitala masurind 3.000 de kilometri.
Directorul Distrigaz Sud a mai declarat ca un alt obiectiv al companiei este cresterea numarului de clienti casnici cu 60.000 anual.
Distrigaz Sud a inregistrat anul trecut pierderi de 1,4 milioane de lei, dupa profitul de 6,2 milioane de lei din 2004, in principal in urma constituirii de provizioane pentru creante incerte, in valoare de 54,4 milioane de lei.
Cifra de afaceri a companiei a crescut cu 20,9%, de la 2,169 miliarde de lei la 2,623 miliarde de lei, pentru 2006 estimarile indicind obtinerea unei cifre de afaceri de 3,1 miliarde de lei, in crestere cu 20%, avind in vedere cresterea pretului gazului.
Reprezentantii Distrigaz Sud nu au dat detalii despre rezultatele financiare din prima jumatate a anului, insa au precizat ca sint pozitive.
Romania Gas Holding, la care actionar majoritar este Gaz de France, controleaza 51% din capitalul companiei, restul actiunilor fiind detinute de stat, prin Ministerul Economiei si Comertului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro