Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Disputa apriga la semicerc

In sala Polivalenta din Braila se deruleaza, astazi, de la ora 17.00, unul dintre cele doua derby-uri ale etapei a 17-a, unul in care se intilnesc doua formatii care aspira la un loc pe podium, HC Dunarea si "U" Jolidon.
Acesta este primul test cu adevarat dificil din acest retur de campionat pentru formatia braileana, tinind cont de faptul ca in sala Polivalenta va veni "U" Jolidon Cluj, una dintre competitoarele care si-au propus o medalie la finalul campionatului.
Handbalistele brailene au inceput inca de duminica sa pregateasca aceasta partida, iar in cadrul acestui program, ieri, dupa un antrenament de o ora, au vizionat meciul disputat de clujence, runda trecuta la Baia Mare.
Concluzia care s-a tras a fost aceea ca "U" Jolidon mizeaza pe o jucatoare cu un mare apetit de gol, atit la echipa de club, cit si la nationala, Mihaela Senocico, un portar foarte valoros Cristina Dogaru Cucuianu care, de asemenea, are destule convocari in echipa Romaniei si pe pivotul Florina Birsan.
Cunoscind atu-urile clujencelor, antrenoarea braileana Alexandrina Soare a avut un singur obiectiv in aceasta saptamina, sa gaseasca solutii pentru a le anihila.
Marti, directorul executiv al HC Dunarea, Vasile Puiu, era foarte optimist si declara ca la Braila nu numai "U" Jolidon, ci si celelalte echipe de top se vor impotmoli.
Ieri, cu o zi inainte de acest mare derby si Teodor Ciochia, delegatul echipei brailene impartasea aceleasi sentimente, dar avertiza ca va fi o "incaierare" pe cinste intre doua adversare valoroase.
"Echipa clujeana este, fara indoiala, una cu o mare experienta competitionala, dar noi o sa ne mobilizam exemplar si trebuie sa obtinem un rezultat bun care sa multumeasca pe toata lumea. Nu va fi usor, dar am pregatit aceasta disputa in cele mai mici detalii si cu sprijinul publicului, pe care il asteptam in numar cit mai mare, ne vom atinge obiectivul propus pentru acest meci, victoria" a declarat Teodor Ciochia.

Clujencele au cistigat toate disputele din campionat

Pina in acest moment, HC Dunarea si "U" Jolidon s-au intilnit de trei ori in campionat si de fiecare data victoria le-a revenit ardelencelor.
In sezonul trecut, la Braila elevele Alexandrinei Soare au scapat victoria printre degete. HC Dunarea a condus cu 4-1, 10-5 in prima repriza, iar in cea de a doua a mers cap la cap cu adversara sa. Partida se indrepta catre un rezultat de egalitate, numai ca, atunci cind mai erau 14 secunde pina la finalul jocului, Mihaela Senocico a marcat golul prin care clujencele s-au impus cu 28-27.
La Cluj, disputa a fost foarte echilibrata pina in minutul 56, cind tabela a indicat ultima egalitate, 19-19. Rezultatul intilnirii, 22-19 pentru "U" Jolidon a fost decis de arbiri, motiv pentru care, la finalul jocului antrenoarea Alexandrina Soare a afirmat ca "a fost jaf pe fata".
In turul actualului campionat, desi avea sansa a doua, HC Dunarea a facut o partida foarte buna la Cluj, iar scorurile intermediare reflecta acest lucru, 11-11 la pauza, 21-21 in minutul 53.
Finalul meciului nu a mai fost tratat cu aceeasi concentrare de catre brailence si "U" Jolidon s-a impus cu 26-23.

Etapa a 17-a programeaza astazi meciurile:
Otelul Galati - HCM Baia Mare
HC Zalau - HCM Roman
Rulmentul Brasov - Oltchim Rm.Vilcea
CSM Cetate Deva - Rapid CFR Bucuresti
Astral Posta Cilnau - Universitatea Timisoara
Tomis Constanta - Muresul Tg. Mures
HC Dunarea Braila - "U" Jolidon Cluj
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii