Mergi la conţinutul principal

Dispensar avariat de furtuna

La o saptamina de la furtuna si grindina care s-au abatut asupra orasului nostru pe 27 iunie, dispensarul situat pe strada Deva nr. 13, din cartierul Chercea arata ca dupa bombardament. Desi cladirea in care isi desfasoara activitatea cei 5 medici de familie, care asigura asistenta medicala pentru 17.000 de suflete din zona se afla in proprietatea Consiliului Local Municipal, pina ieri, autoritatile locale nu au luat nici o masura pentru remedierea situatiei. In urma cu o saptamina, grindina a spart numeroase tigle de pe acoperis, fapt ce a permis ca apa de ploaie sa se infiltreze in toate incaperile dispensarului. Mai mult decit atit, avarierea grava a acoperisului se adauga afectarii structurii de rezistenta produsa in urma inundatiilor din anul 2005. La vremea respectiva, medicii au sesizat aceste aspecte, dar nici pina acum nu s-a rezolvat nimic. Pentru ca aceasta cladire este inca in proprietatea Consiliului Local, medicii nu se pot implica in renovarea imobilului, dar nici nu pot oferi consultatii medicale in curtea dispensarului la umbra copacilor, pina se remediaza situatia in interior. Practic, in aceasta unitate sanitara s-a rupt orice legatura cu civilizatia, de o saptamina: o ramura din copacul din fata cladirii s-a rupt si a agatat cablul de curent electric de la stilp, smulgind instalatia electrica de pe peretele exterior al cladirii. Tot datorita furtunii s-a rupt cablul de telefon, iar dispensarul a ramas fara posibilitati de comunicare telefonica, dar si fara alarma care este instalata pe cablul de telefonie fixa. "Incercarile noastre de a comunica serviciilor de deranjamente de la Electrica si Romtelecom au ramas fara rezultat. In seara zilei de 27 iunie am comunicat la Autoritatea de Sanatate Publica problemele pe care le avem si am apelat serviciul de urgenta 112, prin intermediul caruia am raportat unui ofiter de serviciu din Primarie aceleasi probleme", ne-a spus, ieri, dr. Liliana Chitanu, medic de familie, care are cabinetul in imobilul respectiv, alaturi de ceilalti patru colegi de breasla.
Cu toate acestea, factorii de decizie locali nu prea au avut timp sa se implice in rezolvarea acestei situatii sau nu au cunoscut efectiv aceste aspecte. In timp ce dr. Delia Rasnoveanu, director executiv adjunct al Autoritatii de Sanatate Publica, ne-a spus ca stie despre ce este vorba si ca dispensarul din cartierul Chercea este singura unitate sanitara din judet afectata de furtuna, dar ca nu a avut timpul necesar pentru solutionarea acestei probleme, ieri, viceprimarul Lucian Tilea a ramas surprins cind a aflat in ce conditii se desfasoara activitatea medicala in aceasta zona a orasului. Mai mult decit atit, viceprimarul ne-a asigurat ca va analiza situatia de la dispensarul din Chercea si o va rezolva in cel mai scurt timp.
Vom reveni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu