Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Disparut de acasa, dupa ce-a trecut ilegal frontierele Romaniei si a inca sase state europene

La doar 23 de ani, Adrian Ciupitu are in palmares nu mai putin de cinci condamnari pentru tilharie, furt calificat, coruptie sexuala si trecere frauduloasa a frontierei de stat, fara a fi, insa, recidivist. De data aceasta, el va fi judecat tot pentru trecere ilegala a frontierei, insa anchetatorii n-au reusit sa-l audieze, ca sa-i aduca la cunostinta acuzatiile. Infractorul este disparut de acasa, insa nu a parasit tara, sau cel putin nu a parasit-o legal, pentru ca i s-a suspendat dreptul de a calatori in strainatate, pina in anul 2008.
Adrian Ciupitu poseda pasaport din anul 2002, insa, dupa ce-a fost returnat din Austria (in februarie 2004), documentul i-a fost suspendat. In acelasi an, el a fost condamnat pentru trecere frauduloasa a frontierei. Potrivit anchetatorilor, pe data de 4 ianuarie 2005, Ciupitu a iesit fraudulos din Romania prin zona localitatii Moldova Noua, ajungind - el stie cum - in Serbia. Ajuns ilegal intr-un tren de persoane, fugarul a reusit sa tranziteze Serbia, Croatia, Slovenia, Italia si Franta, ajungind in final in Spania, pe 25 ianuarie 2005. Dupa unele informatii, braileanul s-ar fi stabilit la Madrid. Pe 19 septembrie 2005, in urma unor razii, el a fost depistat de politia spaniola fara acte legale de sedere si a fost internat intr-un centru pentru straini. Sase zile mai tirziu, "infractorul international" a fost returnat in Romania, cu o cursa a companiei "Tarom". Initial, Adrian Ciupitu a fost audiat de anchetatori, insa, nefiind arestat preventiv, a dat bir cu fugitii, orice incercare de a-l gasi fiind sortita esecului.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii