Discuții antibullying între polițiști și elevi. «Împreună spunem nu Violenței» | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Discuții antibullying între polițiști și elevi. «Împreună spunem nu Violenței»

activitățile desfășurate la mai multe unități școlare au urmărit conștientizarea de către elevi a efectelor pe care le are bullying-ul și cyberbulyingul asupra victimei, precum şi înțelegerea de către aceștia a modurilor corecte de gestionare a situațiilor de bullying/ cyberbullying în care sunt implicaţi ca victime sau la care sunt martori • elevii au fost implicaţi într-un joc prin care poliţiştii au urmărit să îi stimuleze să comunice pozitiv şi să îi facă să înţeleagă importanţa identificării calităţilor celor din jur, ca bază a unei bune relaţionări în mediul şcolar

 

«Lupta» cu bullying-ul și cyberbulyingul! Sfaturi de la polițiști pentru elevi, în scopul prevenirii faptelor cu violență în școli sau în afara acestora.

Săptămâna trecută, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brăila – Biroul Siguranța Școlară și Biroul Proximitate au fost prezenți în mijlocul elevilor Școlii Gimnaziale ”Fănuș Neagu” Brăila, desfășurând activități de informare, în cadrul Proiectului județean ”Împreună spunem NU violenței”. Acesta a fost  inițiat de unitatea de învățământ și face parte din proiectul local ”Vrem o școală fără violență”, demers inițiat în parteneriat cu Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Brăila, în cadrul Programului Național ”Împreună prindem Curaj”, finanțat de Ministerul Educației. ”Activitățile au urmărit conștientizarea de către elevi a efectelor pe care le are bullying-ul și cyberbulyingul asupra victimei, precum şi înțelegerea de către aceștia a modurilor corecte de gestionare a situațiilor de bullying/ cyberbullying în care sunt implicaţi ca victime sau la care sunt martori. Elevii au fost implicaţi într-un joc prin care poliţiştii au urmărit să îi stimuleze să comunice pozitiv şi să îi facă să înţeleagă importanţa identificării calităţilor celor din jur, ca bază a unei bune relaţionări în mediul şcolar. Nu în ultimul rând, polițiștii i-au provocat pe copii la jocuri și discuţii privind elementele din comportamentul școlar care se pot încadra în noțiunea de bullying, efectele pe care aceste comportamente le pot avea, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic, precum și modul în care trebuie să reacționeze un copil victimă a bullying-ului și cu ce persoane este bine să discute despre ceea ce i se întâmplă”, au precizat reprezentanții IPJ Brăila.

De asemenea, elevilor le-au fost prezentate aspecte referitoare la modificările legislative în ceea ce privește utilizarea unui telefon mobil sau a oricărui alt echipament de comunicaţii electronice de către un elev pe perioada desfăşurării cursurilor din învăţământul preşcolar, care este interzisă, cu excepția utilizării acestora în scop educativ sau în spaţiile autorizate explicit de regulamentul intern al unităţii de învăţământ. Activităților polițiștilor brăileni în cadrul celor două proiecte inițiate la nivelul acestei unități de învățământ vor continua în perioada următoare, fiind desfășurate în colaborare cu conducerea unității de învățământ și a cadrelor didactice și cu implicarea consilierului școlar.

 

Acțiuni ale polițiștilor la Liceul Tehnologic ”MATEI BASARAB” Măxineni

La data de 14 februarie, polițiștii IPJ Brăila – Biroul Siguranța Școlară și Poliției Municipiului Brăila – Secția 1 Poliție Rurală Brăila au acționat pentru menținerea unui climat de siguranță școlară în incinta și zona adiacentă Liceului Tehnologic ”Matei Basarab” din comuna Măxineni.

Polițiștii de siguranță școlară și poliție rurală au acționat pe linia prevenirii şi combaterii absenteismului şcolar și a delincvenței juvenile, în scopul identificării şi remedierii eventualelor nereguli din unitatea de învăţământ sau din zona adiacentă acesteia. ”Obiectivele urmărite de oamenii legii au fost prevenirea faptelor antisociale în zona adiacentă a unităților de învățământ și asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică propice anului școlar, Identificarea şi sancţionarea elevilor care, prin comportamentul manifestat, creează un climat necorespunzător de ordine şi linişte publică, desfăşurarea de activități informative-preventive în cadrul orelor de curs, verificarea accesului în unităţile de învăţământ controlate şi a modului de executare a pazei”, au explicat polițiștii.

Acțiunile polițiștilor brăileni au scopul de a identifica riscurile la adresa securității elevilor și a personalului didactic și de a menține un climat de ordine și siguranță publică în unitățile de învățământ din județul Brăila, fiind desfășurate cu regularitate pe parcursul anului școlar, siguranța elevilor în unitățile de învățământ constituind o prioritate pentru Inspectoratul de Poliție Județean Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro