Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Discoteca lui "Piciu" devastata de Sgircitu

Cunoscut deja pentru "razboiul" pe care-l poarta cu Stanel Corbu, Titi Sgircitu, 33 de ani, personaj cu antecedente penale, s-a mai pricopsit cu un dosar penal, procurorii acuzindu-l, de aceasta data, ca a distrus discoteca lui "Piciu" si a bagat groaza in tinerii de la Tichilesti. Impreuna cu Titi, au mai fost deferiti instantei de judecata Tudorel Sgircitu, zis "Doru" (nepotul acestuia), Danut Dumbrava zis "Dan Cantonieru", Iulian Cretu zis "Burta", Danut Surcel, Marius Mocanu zis "Chioru", Tudorel Rosca zis "Miza" si Dorian Gigel Chirita zis "Gigi Kent". Prezent la locul faptei, Stanel Zavoiu zis "Vraghioiu", a fost scos de sub urmarire penala. Anchetatorii au dispus, totodata, disjungerea cauzei in vederea efectuarii de cercetari fata de Titi Sgircitu sub aspectul savirsirii infractiunii de nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Pentru definitivarea dosarului au fost audiati aproape 30 de martori oculari si cam tot atitia martori asistenti si, cu toate acestea, inculpatii neaga ca ar fi purtat sabii si bite si ca ar fi devastat localul de la Tichilesti.
Atacul s-a petrecut in seara zilei de 21 octombrie 2007, la discoteca apartinind SC "Pigmalion Com" SRL de la Tichilesti, patronata de Ionel Pitulice, zis "Piciu". Potrivit Parchetului, in acel moment, Titi Sgircitu impreuna cu nepotul Tudorel si alti citiva indivizi - Dorian Chirita zis "Gigi Kent", Marius Mocanu zis "Chioru", Tudorel Rosca zis "Miza", Danut Dumbrava zis "Dan Cantonieru", Iulian Cretu zis "Burta", Danut Surcel si Stanel Zavoiu zis "Vraghioi" - inarmati cu sabii si bite, au intrat in discoteca lui "Piciu", ca sa-l caute pe patron. Acuzarea sustine ca Pitulice garantase un imprumut acordat unui cunoscut si Sgircitu venise sa-i ceara camata. Negasindu-l pe patron, atacatorii au distrus mobilierul si aparatura din discoteca si l-au batut pe barmanul Stefan P. Primul care l-a lovit pe barman, spun martorii - cu minerul pistolului in cap - a fost Sgircitu. Agresorii i-au mai lovit si pe alti tineri aflati in acel moment in discoteca, dar acestia au refuzat sa formuleze plingere penala. Procurorul anchetator relateaza: "Din materialul probator administrat a rezultat ca pe parcursul incidentului, Sgircitu Titi a purtat un pistol cu gloante de cauciuc cu care a executat citeva focuri in geamurile discotecii. De asemenea, Dumbrava Danut, Cretu Iulian si Chirita Dorian au purtat arme albe (...) Prin scandalul produs in incinta discotecii, invinuitii au provocat o stare de panica si indignare in rindul clientilor aflati in discoteca, actele, expresiile si manifestarile acestora cauzind tulburarea grava a ordinii si linistii publice". In local se aflau in acel moment circa 20 de tineri, care au fugit care incotro, auzind impuscaturile si vazindu-i pe "recuperatori" cu sabii si bite in miini. Altii s-au pomenit cu cite un pumn in figura si o sticla-n cap, reusind sa se ascunda prin curtile satenilor sau prin sant. Cei mai multi dintre martorii audiati au declarat ca, in acel moment, l-au vazut pe Titi Sgircitu "cu pistolul in mina, la vedere si ca acesta il striga pe “Piciu” si injura". Agresorul l-a amenintat, totodata, cu moartea pe barmanul Stefan P. si a tras doua focuri in geamurile localului.
Cu ocazia cercetarii la fata locului, barmanul batut a predat politistilor un incarcator despre care a afirmat ca a cazut din pistolul lui Titi Sgircitu. Inculpatul nu a recunoscut savirsirea infractiunilor, precizeaza anchetatorii. Totodata, el nu a putut dovedi cu acte ca detine pistolul cu bile in mod legal - pistol ce a fost identificat cu ocazia perchezitiei domiciliare - motiv pentru care procurorii au decis disjungerea cercetarilor, sub aspectul savirsirii infractiunii de nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Contactat ieri de redactorii ziarului nostru, Titi Sgircitu ne-a declarat ca "este nevinovat" si ca asteapta ca "justitia sa faca dreptate". SC "Pitmanion Com" SRL, firma lui Ionel Pitulice, zis "Piciu", s-a constituit parte civila cu suma de 4.580 lei. Totodata, barmanul batut solicita 8.000 de lei de la Sgircitu si 200 de lei de la "Chioru", pentru ca i-a distrus ceasul de la mina. Instanta urmeaza sa se pronunte.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii