Cel care i-a dotat pe alergătorii CSM-ului cu motoare performante şi echipament de concurs de sute de milioane de lei vechi nu mai este la fel de încrezător în viitorul acestei discipline sportive.
"La Conferinţa FRM din acest an conducătorii cluburilor din Bucureşti, Sibiu, precum şi directorul de la CSM Brăila, Dumitru Aurelian Blănaru, au spus că nu pot organiza competiţiile din calendarul intern de dirt track dacă nu vor fi ajutaţi financiar de federaţia de specialitate. Eu ştiu că, până acum, bugetul pe care FRM îl acorda ramurii dirt track era utilizat de aceasta numai pentru competiţiile internaţionale. Mai precis, Comisia de dirt track s-a ocupat cu distribuirea banilor către cluburi. Iar dacă nu se organizează minimum de etape, această disciplină sportivă se poate desfiinţa", a explicat Nicu Niţă.
Oficialul FRM şi principalul finanţator al secţiei de dirt-track de la CSM Brăila i-a asigurat însă pe iubitorii dirt track-ului brăilean că atât Campionatul European, cât şi Cupa MACEC se vor derula în acest an pe pista Stadionului Municipal.
"Pentru a păstra tradiţia, anul trecut, împreună cu FRM şi cu Gheorghe Voiculescu, am organizat Cupa MACEC, iar CSM Brăila nu a dat măcar o apă minerală. Şi în 2012 brăilenii îi vor putea urmări la lucru pe cei mai buni alergători de pe continent, cu prilejul Campionatului European şi a Cupei MACEC, două competiţii care vor fi organizate de Primăria Brăila şi Consiliul Judeţean", a mai spus prim-vicepreşedintele FRM.
Au fost probleme, dar s-a ajuns la un consens
Contactat telefonic, vicepreşedintele FRM şi preşedintele ramurii dirt track, Gheorghe Voiculescu, a confirmat că au existat probleme în organizarea competiţiilor din acest an, însă că, în cele din urmă, s-a ajuns la o înţelegere cu secţiile din ţară, implicit cu CSM Brăila.
"Au fost probleme, dar până la urmă am ajuns la un consens. Ramura dirt track a primit un buget de 7.000 de lei, iar aceşti bani vor fi dirijaţi către cele trei cluburi din ţară. Cluburile au spus că nu pot susţine calendarul intern şi atunci cu aceşti bani vor fi plătite arbitrajele şi taxele de asigurare ale sportivilor. În calendarul de dirt track figurează câte două etape la Sibiu, Brăila şi Bucureşti şi cinci etape în Bulgaria, sper ca toate să se deruleze. La start se vor alinia alergători din România, Bulgaria şi Ungaria", a precizat Gheorghe Voiculescu.
Abia acum s-a intrat în normalitate
Directorul CSM Brăila spune că nu a existat niciun fel de conflict, că sub nicio formă nu s-a pus în pericol de desfiinţare această disciplină sportivă şi că abia acum s-a restabilit normalitatea.
"Până acum, regulile le stabileau cei de la Bucureşti, dar legea spune cu totul altceva, şi pe acest criteriu am insistat atât eu, cât şi reprezentanţii cluburilor CSAT Bucureşti şi Voinţa Sibiu la acea şedinţă la care a participat şi un reprezentant al ANST. Legea spune că FRM trebuie să organizeze etapele de campionat", a declarat Dumitru Aurel Blănaru.
Directorul CSM Brăila a mai precizat că deja a primit şi o hârtie oficială, care confirmă că grupările sportive de stat nu au dreptul de a organiza etape de campionat.
"Biroul Federal al FRM şi Comisia de dirt track au emis un comunicat în care se specifică următoarele: cluburile de stat nu pot emite plăţi către arbitri şi ca urmare nu pot semna formulare de cerere de organizare a unor etape de campionat naţional", a mai adăugat directorul CSM.