• este vorba despre iniţiatorul proiectului, Gabriel Comănescu, multiplu campion naţional şi internaţional de juniori şi tineret la dirt track
Unul dintre sporturile tradiţionale din Brăila, dirt track-ul poate să reintre pe o pantă ascendentă în ceea ce priveşte numărul sportivilor care să practice această disciplină sportivă şi odată cu acţiunile de selecţie şi valoarea echipei brăilene să crescă. Este un proiect pe care îl propune tânărul sportiv al acestei secţii de la CSM Brăila, Gabriel Comănescu, multiplu campion naţional şi internaţional de juniori şi tineret la dirt track
În ultima vreme, tinerii nu mai vin la secţia de dirt track de la CSM Brăila, iar viitorul acestei discipline sportive, pentru moment nici chiar la nivel naţional, nu pare unul roz. Anul trecut, au fost doar două cluburi care au participat cu sportivii în competiţiile naţionale şi puţini concurenţi tineri.
Dirt track-ul, unul dintre sporturile cu tradiţie în Brăila poate să ia o cu totul altă turnură dacă iniţiativa lui Gabriel Comănescu se va concretiza. Multiplul campion naţional de juniori şi tineret a iniţiat deja un proiect prin care încurajează copii să practice sportul cu motor. Un proiect agreat de conducerea clubului CSM Brăila.
“Am simţit că este momentul să iau o iniţiativă! În ultima vreme m-am tot gândit la diferite strategii de a atrage cât mai mulţi copii pasionaţi de sportul cu motor în ramura dirt track. Într-adevăr, este un început de drum destul de dificil, deoarece acest sport necesită multe sacrificii şi nu este chiar atât de simplu să faci performanţă, dar cu un mic efort consider că poţi reuşi în tot ceea ce ţi-ai propus.
Una dintre ideile pe care mi-am propus să o pun în aplicare împreună cu conducerea clubului este aceea de a promova acest fenomen în şcolile generale şi liceele din oraşul Brăila. Am lucrat împreună cu echipa mea la un proiect prin care vom prezenta sportul cu motor, dirt track. Acesta va conţine secvenţe speciale din viaţa pe motor, vom prezenta întregul echipament sportiv de concurs şi motocicleta într-un mod mai amplu, precum şi modul de funcţionare a acesteia în şcoli. La finalul fiecărei acţiuni vom organiza un concurs care va cuprinde întrebări din materialul prezentat şi, bineînţeles, vor fi premiaţi cei care vor da răspunsurile corecte. După acţiunile din şcoli vom invita elevii să vină la noi “acasă”, pentru a le arăta secţia de dirt track şi pentru a simţi tactil, nu doar vizual, motorul. Pe acestă cale doresc să încurajez părinţii şi bunicii să vină la concursurile de speedway împreună cu copiii şi nepoţii să privească şi, de ce nu, chiar să practice ceea ce văd. <Energia la copii este ca o reacţie de fuziune nucleară. Dacă ştii să o controlezi, ai energie! Dacă nu, ai o bombă!> , aşa spunea Anatoli Karpov. De ce să nu canalizăm această energie în ceva constructiv? Antrenamentele din anul acesta vor fi publice, iar după încheiarea acestora vom sta de vorbă cu elevii şi le vom prezenta tainele unui sportiv de dirt track. Ne vom lupta pentru ca acest frumos sport să reziste la Brăila, să nu moară”, ne-a declarat Gabriel Comănescu.
“Ideea este foarte bună şi noi îl vom sprijini pe Gabriel Comănescu în acţiunile pe care le va întreprinde. Ne-am dori ca şi la alte secţii de la CSM Brăila antrenorii şi sportivii să vină cu astfel de idei, de a a trage tineri spre sport şi performanţă”, a punctat Dumitru Blănaru, directorul CSM Brăila.