Mergi la conţinutul principal

Directorul Stoica Anghelescu este al doilea primar al Brailei

Banul public este consumat in mod ineficient la Primaria Braila, cu binecuvintarea Consiliului Local Municipal. Este opinia consilierului municipal democrat Mihaela Picu, aceasta fiind de parere ca, mai nou, dupa cum este intocmita noua organigrama, nu mai exista un singur primar, ci doi, care au puteri depline asupra modului in care se cheltuieste banul public: "Ati vazut cum domnul Stoica Anghelescu, seful Directiei Finantelor Publice, cel care tine banii, are in subordine, potrivit organigramei celei noi, aproape trei sferturi din aparatul Primariei. Acest lucru impreuna cu banii pe care-i directioneaza el ne duc cu gindul la faptul ca deja avem doi primari in Primaria Braila. Acesti bani publici de care vorbeam sint dusi pe diferite cai catre diferite persoane. Ma refer, cind spun "diverse cai" in primul rind la nerespectarea legii in ce priveste anuntarea proiectelor de hotarire cu o saptamina inainte de ziua sedintei. In momentul in care un proiect ne este pus la dispozitie cu citeva ore sau citeva minute inainte de inceperea sedintei, normal ca noi nu stim despre ce este vorba, normal ca ne abtinem de la vot, neavind timp sa studiem datele problemei. Si e vorba de proiecte care, culmea, tin tocmai de bani, la buget, rectificari de buget, rectificarea fondului anual. Unde se duc acesti bani?".
Picu are si alte argumente, in sprijinul pozitiei sale, iar unul dintre ele se refera la faptul ca primarul le prezinta consilierilor spre aprobare, iar acestia aproba cu entuziasm studii de fezabilitate pentru lucrari care deja s-au facut in teren: "Studiile de fezabilitate sint un nou mod de a acoperi neregulile, facem studii de fezabilitate pentru lucrari deja facute - vezi reabilitarea tronsonului de drum de pe strada Comuna din Paris. Sint lucruri care sint construite de ani de zile, si eu acum aprob studii de fezabilitate? Pai, banii pe care-i dau pentru acest studiu incotro se duc? Tot despre bani: hai sa-i cheltuim inutil pe fundatii, fundatii care functioneaza atit timp cit primesc bani publici, in momentul in care banul public s-a terminat, fundatia isi schimba directia de proiect. Fundatia "Lumina", de exemplu, are acreditare pentru un program vizavi de violenta domestica. Oare cite persoane beneficiaza acum de acest program? Va puteti interesa si o sa fiti de-a dreptul uimiti sa vedeti ca nici o femeie abuzata, nici un copil abuzat".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro