Parlamentarii au dezbatut, ieri, in sedinta comuna motiunea de cenzura depusa de opozitie in urma angajarii raspunderii de catre Guvern pentru pachetul de legi privind reforma in Sanatate.
Documentul intitulat "Anti-reforma sanatatii" a fost initiat de PSD si sustinut de PRM, fiind semnat de 160 de senatori si deputati ai celor doua formatiuni politice. Prin respingerea motiunii de cenzura, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, dupa caz, cu amendamente acceptate de Executiv, se considera adoptat.
In aceste conditii, pe plan local, in conducerea unitatilor spitalicesti se pot produce unele modificari, potrivit noilor reglementari legislative, care nu permit ca un director de spital sa-si profeseze meseria de medic in cadrul aceleiasi unitati.
Dr. Lucica Scutaru, directorul Directiei de Sanatate Publica Braila, ne-a informat ca, pina ieri, nu s-au inregistrat optiuni de cedare a fotoliilor de directori de spital, in cele cinci unitati spitalicesti din judet, cu exceptia Spitalului de Pneumoftiziologie.
"Dr. Lavinia Petre, directorul Spitalului TBC, si-a manifestat dorinta de a profesa meseria de medic si a renuntat la functia de director, interimatul fiind asigurat de dr. Alina Dragulescu.
In rest, toate celelalte spitale au aceiasi directori: Spitalul de Obstetrica-Ginecologie - dr. Mioara Salcudean, Spitalul de Psihiatrie "Sfintul Pantelimon" - ec. Traian Popa, Spitalul Judetean de Urgenta - dr. Stefan Mihailescu si Spitalul Faurei - dr. Mihaela Borcea".
Aceasta fiind structura manageriala a unitatilor spitalicesti in momentul de fata urmeaza sa se decida situatia sefilor de sectie din fiecare spital brailean, in baza noilor reglementari legislative.