Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Directorul Spitalului Judetean, chemat la raport in CJ

Consiliul Judetean Braila va lua, astazi, in discutie problema Centrului de Imagistica proiectat a fi gazduit in incinta Spitalului Judetean de Urgenta Braila. Tot astazi, consilierii isi vor spune parerea, prin vot, asupra posibilitatii de a lua un spatiu de circa 300 de metri patrati din administrarea spitalului si a-l scoate chiar CJ la licitatie pentru concesionare, in vederea infiintarii unui centru de imagistica. Discutiile se anunta interesante, mai ales ca, pina acum conducerea CJ si directorul Spitalului Judetean, dr. Stefan Mihailescu, au exprimat pareri contrarii privind posibilitatea reala si legala de a se prelua un spatiu din incinta spitalului si de a fi concesionat unei firme private. Astfel, presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, dar si unii dintre consilieri, au declarat ca, in calitate de administrator al cladirii propriu-zise, CJ poate face ce vrea cu aceasta, in limitele legale, deci inclusiv sa ia o parte din spatiu si sa-l scoata la licitatie, activitatea ce urmeaza a fi desfasurata acolo avind, evident, caracter medical. Pe de alta parte, dr. Mihailescu le transmite consilierilor sa-si ia gindul de la o asemenea manevra, dat fiind ca nu este legala.
Presedintele CJ Braila a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ca astazi se va lua in discutia plenului CJ aceasta problema, pentru a fi stabilit si ce trebuie facut, astfel incit Braila sa nu piarda o investitie de amploare si de mare interes pentru comunitatea locala si nu numai. "Domnul Mihailescu spune ce vrea, asta e parerea lui, ca nu putem sa luam un spatiu din spital si sa-l concesionam noi, prin licitatie. Ce, el nu poate sa aiba pareri? Dar stiti cum e asta? Cam cum as spune eu ca sint stapinul calului domnului Simionescu, nu al calului meu si ca dinsul nu-i poate lua propriului cal, capastrul. Mai vedem. Ce, trebuie sa iau in calcul ce zice domnul Mihailescu? Nu, el n-are nici o treaba... Nu m-am mai intilnit cu el, intrucit cu oameni care sint oscilanti in opinii, ca sa nu spun altceva, eu nu ma intilnesc. Eu sint un om care, daca vorbesc una, aia fac si daca vorbim acum impreuna si peste o ora spunem alta, inseamna ca avem o problema, care poate fi si de sanatate. Ca sa nu interpretez altfel, ca este din interes. Eu nu am nici un interes decit acela sa se faca centrul de imagistica, indiferent cine il face. Nu ma intereseaza firma. Am adus unii care sint interesati sa-l faca, poate nu sint buni astia, poate sint altii mai buni, vedem la licitatie, dar sa o faca! Mai ales daca licitatia o face chiar spitalul... Nu se poate ca pe banii unui privat, eu sa-i pun altuia capastru si sa-l conduc cum vreau eu. Eu as vrea poate, dar ala nu-i prost sa accepte asa ceva. Ii trebuie un spatiu, el trebuie lasat sa-si desfasoare activitatea acolo, cum se organizeaza el, cu conditia ca spitalului sa-i asigure 24 de ore servicii de imagistica, pentru pacientii sai".

"Sint multe pe care nu le intelege domnul director pus pe criterii politice si pus ca sa puna bete in roate acestui spital"

Stancu este de parere ca a venit timpul ca alesii locali, in speta consilierii judeteni, sa vada exact in ce fel administreaza Mihailescu imobilul pe care CJ il are in proprietate si sa decida daca este cazul sa mai investeasca in cladirile respective sau nu: "Sint multe pe care nu le intelege domnul director pus pe criterii politice si pus ca sa puna bete in roate acestui spital. O sa vedem ce se intimpla, ca sa nu mai fie discutia intre Stancu si Mihailescu, l-am invitat in CJ, sa-si prezinte raportul de activitate, dupa aceea vom face o comisie care va verifica starea spitalului, ca sa vedem si noi daca mai dam bani sau nu acestei institutii. Ca daca nu este un acord intre Ministerul Sanatatii si CJ, care pune banii pentru imobil, de ce sa mai dam bani? Sa ii bage in tot felul de licitatii pe care le-a facut si le face domnul Mihailescu? Probabil va fi si o ancheta cu licitatiile pe care le face cu instrumentar medical si asa mai departe, ca am mai auzit si noi cite ceva... Sa vina ministerul, sa-si faca datoria, dar noi, la Braila, dorim sa avem centru de imagistica, asta e important pentru noi!".
Intrebat fiind ce masuri poate lua, din punct de vedere legal, CJ, in privinta directorului Spitalului Judetean, Stancu a admis ca in afara de reclamatii si sesizari, nu poate face mare lucru: "Nu putem sa luam noi masuri, noi doar constatam modul de administrare a imobilului, aia este treaba noastra. Si mai putem sa informam Ministerul Sanatatii despre ceea ce constatam din acest punct de vedere. Si poate o sa facem o scrisoare din partea plenului CJ, vizavi de aceasta nemultumire privind activitatea medicala de la Braila, nu neaparat pe persoane, noi discutam in general, pe activitatea medicala, care, din punctul nostru de vedere, lasa loc de mult mai bine pentru cetateni".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii