Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Directorul Directiei Agricole a lipsit de la Conferinta Judeteana a Agricultorilor

Dezamagire totala, ieri, in rindul sutelor de fermieri participanti la lucrarile celei de a 5-a editii a Conferintei Judeteane a Agricultorilor - Braila 2006. Desi Sala Mare a Prefecturii a fost neincapatoare pentru multimea de producatori agricoli, veniti din toate colturile judetului, singura oficialitate prezenta la masa prezidiului a fost prefectul Nicolae Mitroi. Daca pentru absenta ministrului Agriculturii, Gheorghe Flutur, cei prezenti au acordat circumstante atenuante, lipsa totala de interes de care a dat dovada intreaga conducere a Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) i-a afectat profund pe fermieri. Singurul reprezentant al DADR a fost Elena Schipor, purtatorul de cuvint al institutiei, iar lucrul acesta a fost considerat de producatori o ofensa la adresa lor. "Indiferent de treburile care l-au minat la Bucuresti, domnul Suraianu (Vasile Suraianu directorul executiv al DADR - n.r.) nu are nici o scuza, ca reprezentant in teritoriu al ministerului nostru, ca principala punte de legatura intre noi si putere, nu avea voie sa lipseasca. Lipsa lui, dar si a intregii echipe de la conducerea acestei institutii este jignitoare, o dovada ca nu le pasa", a spus de la tribuna conferintei Costica Macelaru, presedintele Asociatiei Producatorilor Agricoli APA Braila, organizatoarea manifestarii.

"Nimanui nu ii pasa"

Desi erau decisi ca principala tema abordata in cuvintari sa fie situatia agriculturii brailene cu un an inaintea integrarii si pregatirile pentru marele moment - 1 ianuarie 2007, concluzia "dezarmanta", conform careia indiferent cit de mare ar fi efortul pe care ei sint dispusi sa-l faca, nimanui de la putere nu-i pasa, si-a pus serios amprenta pe tonalitatea discursurilor. Aceasta, in conditiile in care o alta lovitura "de gratie data truditorilor pamintului" a fost considerata si absenta presedintelui Consiliului Judetean Braila. Concluzia, cu un an inainte de integrarea in UE, este ca agricultorii braileni sint total nepregatiti, dar mai ales dezamagiti profund de atitudinea celor care ar trebui sa ii sprijine.
Dupa ce lucrarile conferintei au fost deschise oficial de presedintele Macelaru si prefectul Mitroi, de la tribuna au luat cuvintul membrii Consiliului Director APA - Linca Englezu, Mitrea Stan si Lucian Buzdugan, membrii APA - Marin Alexandru, Gheorghe Gheorghe si Marcel Cucu, si apoi, in calitate de invitati, Mihai Petrosu, Mugurel Dutu, Jenica Georgescu - directorul Oficiului Judetean de Consultanta Agricola si Dan Ionel - directorul Administratiei Nationale de Imbunatatiri Funciare (ANIF) Braila. Cuvintul final, inclusiv citirea rezolutiei conferintei, a apartinut unui alt membru al Consiliului, Vasile Dobrila. Manifestarea s-a incheiat cu darea de seama si bilantul activitatii pe 2005, supuse aprobarii de consilierul APA, Steluta Dutu.
In sala au fost prezenti producatorii agricoli din judetul Braila, membri si nemembri APA, indiferent de marimea exploatatiei, forma de organizare sau statutul juridic, primari si reprezentanti
ai consiliilor locale din mediul rural, conducerile mai multor institutii
din domeniul agricol sau domenii conexe si complementare,
reprezentanti ai firmelor furnizoare de input-uri. De asemenea, au
fost prezenti liderii si reprezentanti ai tuturor asociatiilor
profesionale agricole din judetul nostru si conducerile APA din
judetele vecine.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii