Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Directorii PD ai directiilor deconcentrate se tin ferm pe pozitii

Directorii directiilor deconcentrate, membri ai PD, sustin ca nu-si vor da demisia din functii, in ciuda sugestiilor PNL, PSD si PRM. Cel putin deocamdata. De altfel, in cursul saptaminii trecute, in cadrul unei conferinte de presa, presedintele PD Horia Vasioiu a explicat ca i-a sfatuit pe directorii PD sa nu isi dea demisia si nici sa nu cedeze eventualelor presiuni: "Am avut o intilnire cu dinsii si le-am solicitat sa nu-si dea demisia nici unul dintre ei, din nici o functie. Unii dintre acesti oameni au participat la anumite programe care au ajutat la elaborarea programului de guvernare, acesta nu a fost modificat in urma schimbarii abuzive a Guvernului, asa ca nu au nici un motiv sa-si dea demisia din functiile pe care le ocupa. Daca vor fi schimbati, vom discuta, iar daca va fi necesar, ii vom actiona in judecata pe respectivii, care vor face schimbarile abuziv", declara, la momentul respectiv, liderul democratilor braileni. Am incercat, ieri, sa aflam si parerea respectivilor directori despre problema schimbarii lor de pe posturi. Directorul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Locala, Vasile Suraianu: "Deocamdata nu s-a facut nici o presiune asupra mea. Dar eu zic ca mi-am facut treaba ca un profesionist. Personal, nu am ce sa imi reprosez. Daca in doi ani nu am avut probleme, eu zic ca mi-am facut datoria asa cum trebuie. Demisia nu am de gind sa mi-o dau, asa ca astept sa vad ce se intimpla mai departe".
Directorul Directiei Sanitar Veterinare, Cristian Popescu: "Prefer sa nu comentez. Nu am avut probleme la directie, treaba mi-am facut-o. Nu vreau sa comentez nimic mai mult. Pina acum nu am simtit nici o schimbare de atitudine din partea nimanui, dar repet... pina acum".
Directorul Casei Judetene de Pensii, Sorin Enache: "Stiti ca la mine e o situatie diferita. Eu asigur de fapt un interimat aici, deoarece directorul de mai inainte (PSD-istul Ion Rotaru: n.r.) este autosuspendat. Practic, eu pot primi oricind un ordin al ministrului prin care sa fiu schimbat. Dar, pina in acest moment, nu am fost supus nici unor presiuni de acest gen. Eu zic ca mi-am facut datoria asa cum trebuie, nu am nimic sa imi reprosez. Astept sa vad ce se intimpla si pina atunci imi vad in continuare de treaba".
Directorul Directiei de Munca, Solidaritate Sociala si Familie, Veronica Macri: "Pina acum nici macar nu m-a sunat nimeni sa imi zica "buna ziua", cu atit mai putin legat de acest subiect. Dar eu zic ca m-am achitat de indatoriri ca la carte. Daca ar vrea careva sa imi gaseasca nereguli nu ar putea. De la inceputul acestui an am avut nu mai putin de patru controale si toate au iesit foarte bine. Asa ca nu am ce sa spun mai mult pe subiectul acesta. Oricum, eu sint director interimar, deoarece directorul (social - democratul Doru Damian - n.r.) este autosuspendat. Eu depind de ordinul ministrului care poate veni oricind. Deocamdata nu am primit insa semnale din partea asta".
Directorul Garzii de Mediu Braila, Daniela Agache: "Am urmarit si eu in presa declaratiile pe aceasta tema. Dar la mine nu a ajuns inca nimic de genul acesta. Nu s-au facut, deocamdata, presiuni... Oricum, eu cred ca a vorbit domnul Vasioiu pentru toti cind a spus ca nu ne vom da demisia".
Directorul Agentiei pentru Protectia Mediului, Aurel Banuta: "Deocamdata nu s-au facut presiuni. Nici nu as accepta asa ceva. Institutia trebuie sa mearga inainte, iar eu am o responsabilitate aici. Apoi, activitatea institutiei nu trebuie influentata de ce se intimpla in plan politic. Deocamdata avem un program pe care trebuie sa il implementam. Daca lucrurile se vor schimba in acest plan, vom vedea atunci ce va fi. Pe de alta parte, e adevarat ca nimeni nu e de neinlocuit".
Seful Inspectoratului in Constructii - Iulian Bobeica: "Nu stiu acum daca o sa imi dau demisia. E prematur sa avem discutia asta. Prefer sa nu comentez nimic acum".
Directorul Inspectoratului Scolar Judetean - Lilliana Tudoran si cel al Agentiei de Plati si Interventii pentru Agricultura - Doina Jurubita, nu au putut fi contactati telefonic in cursul zilei de ieri.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii