Mergi la conţinutul principal

Directorii şcolilor, dezbatere privind personalul didactic

Întâlnire de lucru importantă, ieri, pentru cele 5.000 de cadre didactice din judeţul Brăila. Directorii tuturor unităţilor de învăţământ s-au reunit în Sala de Festivităţi a Colegiului Naţional "Ana Aslan" pentru a dezbate situaţia ocupării catedrelor de specialitate pentru anul şcolar 2016- 2017 şi nu numai.

Astfel, tema discuţiilor a vizat modul în care va fi aplicată Metodologia de Mobilitate a Personalului Didactic şi dezbaterea noilor planuri-cadru pentru clasele V- VIII. La întâlnire a participat, ca moderator, şi Inspectoratul Şcolar Judeţean şi la nivelul acestei instituţii s-au centralizat şi concluziile formulate de către directorii unităţilor de învăţământ.
De menţionat că au fost propuse/ lansate mai multe proiecte de Metodologie şi Plan - Cadru, pe site-urile specializate ale Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, iar, acum, reprezentanţii şcolilor au formulat obiecţii şi/sau recomandări astfel încât să se poată adopta cea mai agreată metodologie. În concluzie, Brăila are suficienţi dascăli specializaţi pe disciplinele predate în unităţile locale, rămâne să se formuleze un punct de vedere unitar în privinţa documentaţiei dezbătute ieri.
De menţionat că în judeţ sunt 48.000 de elevi, din care aproape 19.000 sunt în mediul rural şi în oraşele Ianca, Însurăţei şi Făurei, iar restul de 29.000, sunt în municipiul Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro