Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Directia Silvica va planta arbori pe o suprafata de peste 200 ha

In perioada 15 martie - 15 aprilie, denumita simbolic "Luna Padurii", Directia Silvica Braila, in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean, Asociatia Comunitara a Cercetasilor - Filiala "Decebal", Agentia de Protectie a Mediului si organizatia Ecoalpex - 024, organizeaza o serie de actiuni practice al caror scop este constientizarea populatiei cu privire la problema padurilor. Cea mai importanta dintre ele este plantarea cu arbori a unei suprafete de 210 ha, urmata de ecologizarea unor paduri din judet, concursuri de desene cu tematici ecologice si prezentarea unor lectii de ecologie in scoli si licee.
Aceste manifestari urmaresc, deopotriva, educarea ecologica a tinerei generatii in plan teoretic, cit si practic, pentru a le sadi dragostea de a planta arbori si de a conserva mediul si, pe de alta parte, dezvoltarea unei constiinte in rindul opiniei publice si a clasei politice brailene. "Originea acestor manifestari o gasim in perioada interbelica, sub denumirea "Sarbatoarea sadirii arborelui", cind participarea populatiei era una ampla. De exemplu, in 1937 au fost organizate 2.910 actiuni, la care au participat peste 330.000 de persoane ce au plantat, in toata tara, 3.714 ha de padure, cifre care si astazi stirnesc admiratia noastra. Padurea romaneasca a avut de suferit si sufera si in prezent din cauza vidului forestier in educatia populatiei si, mai ales, a clasei politice care, de regula, este originara din aglomerarile urbane, fara traditii silvice", a precizat Cristian Gurgu, directorul Directiei Silvice Braila.
Cele 210 ha ce urmeaza sa fie impadurite in urmatoarea perioada apartin de Ocolul Silvic Braila (24 ha), Ianca (166 ha) si Lacu Sarat (20 ha). Din suprafata totala, 90 ha sint reimpaduriri a unor terenuri de pe care s-a exploatat padurea, iar restul sint terenuri degradate, preluate din sectorul agricol. In aceasta primavara, la cele 210 ha de impaduriri integrale se mai adauga 276 ha de completari in plantatii mai vechi si 71 ha de refaceri a unor plantatii calamitate complet, datorita inundatiilor inregistrate anul trecut in Lunca Dunarii si in luncile inferioare ale riurilor Siret si Buzau.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii