Mergi la conţinutul principal

Directia Piete vrea aprobare pentru a majora cu 7% taxele percepute

Conducerea Directiei de Administrare a Pietelor si Tirgurilor (DAPT) Braila a solicitat municipalitatii aprobarea in vederea majorarii taxelor percepute, in medie cu 7 procente. Propunerea ar urma sa fie discutata in cadrul sedintei de Consiliul Local Municipal, la finele acestei luni. "Institutia a functionat cu taxe nemodificate de la inceputul anului trecut, iar acum se impune o astfel de majorare. Solicitarea noastra vizeaza, in principal, taxele percepute comerciantilor din piete care au tarabe, dar si celelalte tipuri de taxe, asa cum este cazul celei pentru intrarea in Oraselul Copiilor, Gradina Zoo ori in Obor. De mentionat este ca majorarea cu 7 procente vizeaza doar taxa pentru adulti, intrucit pentru copii ramine aceeasi. Avem si o propunere privind introducerea unui abonament lunar de 30 lei pentru doua persoane, cu intrari nelimitate in Oraselul Copiilor. Daca analizam evolutia principalilor indicatori din 2007 pina in prezent observam ca au fost cresteri mult mai mari, dar ne-am limitat doar la acest procent mediu. In cazul in care este aprobata aceasta majorare, ea ar urma sa intre in vigoare din ianuarie 2009 si este menita sa acopere rata inflatiei precum si cresterile salariale", a explicat directorul DAPT Braila, Simona Draghincescu. De asemenea, sursa citata a precizat ca a mai inaintat municipalitatii si un proiect investitional la solicitarea Primariei, care ar urma sa aloce fonduri de la bugetul local de circa 4,5 miliarde de lei vechi. "Primaria ne-a cerut sa prezentam citeva obiective din municipiu pe care DAPT le administreaza, in vederea alocarii de fonduri pentru investitii. Propunerile noastre vizeaza printre altele Oraselul Copiilor, unde urmarim sa inlocuim gardul exterior si vrem sa organizam licitatii pentru desemnarea contractorilor care vor amenaja noi spatii de joaca. De asemenea, avem in vedere si lucrari de modernizare a pietei Vidin, precum si la Piata Saraca ori amenajarea Tirgului Obor, astfel incit toate vinzarile en gros de legume si fructe sa se mute din zona Apollo, ca sa dau un exemplu si sa se deruleze in Obor", a mai spus sursa citata.
In ceea ce priveste planurile legate de Parcul Zoo, Draghincescu a punctat ca in cadrul unei colaborari cu Parcul Zoo Bucuresti ar urma sa fie aduse pentru gazduire temporara la Braila 7 exemplare din specia lup canadian dintre care 3 sa ramina definitiv aici. In plus, in cadrul aceleiasi colaborari ar urma sa fie adusa si o pereche de tigri.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu