Mergi la conţinutul principal

DIOP Security, de pază la Spitalul Judeţean de Urgenţă

Firma de pază şi protecţie "DIOP Security" - societate comercială în cadrul căreia consilierul municipal UNPR, aflat pe final de mandat, Tudorel Arbunea deţine funcţia de administrator şi calitatea de asociat - a câştigat recent contractul pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila, aferent celor 4 pavilioane (A, B, C şi D) ale unităţii spitaliceşti. Anunţul a fost publicat zilele trecute pe SEAP, în contextul în care atribuirea s-a făcut încă din aprilie. Tipul procedurii alese pentru acest contract a fost licitaţia deschisă cu unic criteriu de selecţie "Preţul cel mai scăzut". Valoarea estimată a contractului a fost de 892.049,16 lei, fără TVA, iar în final valoarea de atribuire a fost de 827.769,6 lei, fără TVA, cu o economie de aproape 64.300 lei.
De precizat că noul contract vine după un întreg scandal izbucnit anul trecut în ce priveşte paza obiectivelor SJU Brăila, speţa fiind menţionată şi în raportul Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii venit în verificări la unitatea brăileană: "Verificând dosarele de achiziţii prin sondaj, am constatat o deficienţă importantă în derularea procesului de achiziţii publice privind serviciile de pază şi protecţie (...)". Încă din august 2012, spitalul a avut încheiat contract cu SC "Protect Privat Security", pentru 420.180 lei anual. Ministerul a descoperit că acel contract şi-a pierdut valabilitatea la data de 1 ianuarie 2013, deoarece "nu mai avea suport legal". Totuşi, un an mai târziu, spitalul a încheiat un act adiţional la contractul respectiv, prin care s-a prelungit durata serviciilor pentru încă un an şi tot aşa până în 2014, plăţile mergând peste bugetul de cheltuieli aprobat de CJ, chiar şi în condiţiile în care spitalul nu are buget multianual. La data de 04.06. 2014, serviciul de pază a fost scos la licitaţie deschisă online, dar licitaţia a fost anulată la scurt timp. "De la 01.01. 2013 şi până în iulie 2015, spitalul a continuat să plătească facturi către SC Protect Privat Security SRL, în condiţiile în care contractul a încetat să-şi mai producă efectele la data de 31. 12. 2012, iar actele adiţionale nu au mai fost valabile, mai ales că firma îşi anunţase falimentul. (...) Spitalul a efectuat plăţi de 1.719.982, 59 lei fără a avea un angajament legal cu firma respectivă, iar Tribunalul Brăila a înştiinţat spitalul despre dizolvarea firmei de pază".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro