Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dinu Patriciu si-a anuntat demisia de la conducerea PNL Prahova

Liberalul Dinu Patriciu i-a adresat, vineri, o scrisoare presedintelui PNL Calin Popescu Tariceanu, prin care cere conducerii partidului sa fie de acord cu demisia sa din functia de presedinte al filialei Prahova a PNL.
"Fac aceasta pentru ca liberalii romani sa nu mai fie acuzati de prieteni sau neprieteni interni - chiar daca aceasta acuza este unicat in istoria liberalismului mondial - de fals denumita imixtiune a mediului de afaceri in sfera politicului, cind, fapt istoric cunoscut este ca fara o relatie legala, nesubterana si fatisa a celor doua n-ar fi existat o evolutie a societatii capitaliste la care jinduim", precizeaza Patriciu, in scrisoarea remisa agentiei MEDIAFAX.
Dinu Patriciu a apratat ca, in ceea ce priveste onestitatea si legalitatea demersurilor sale de om de afaceri, nu are a se justifica in fata colegilor liberali, sperind ca acestia "sa fie constienti de adevarul afirmatiilor" lui.
"Am fost si sint mindru ca am putut constitui o dovada palpabila si insemnata a justetei ideilor noastre comune - Grupul Rompetrol - si sint mindru de asemenea ca aceasta constructie devenita regionala si europeana a fost apreciata drept valabila peste hotare, ca marca inregistrata romaneasca", a precizat Patriciu.
El s-a aratat, insa, "mihnit", "in fata incapacitatii colective de a clinti din loc mentalitatea arhaica si actiunea retrograda a unora dintre institutiile statului ce se opun cu disperare democratiei, servind in continuare principii vetuste si subjugari mai mult sau mai putin ideologice".
"In mod paradoxal, incerc sa ramin optimist si sa sper ca, odata cu intrarea in Uniunea Europeana, societatea romaneasca se va trezi definitiv la realitate si va constata ca ceea ce ni se mai intimpla inca unora dintre noi nu constituie altceva decit ultime zvircoliri ale unui sistem de gindire irational si pervers", a mentionat Dinu Patriciu.
In opinia lui Patriciu, "doar lipsa ratiunii si perversitatea pot aseza semnul egalitatii intre inteligenta creativa in afaceri si furtul grosolan din avutia publica sau privata".
"Deosebirea fundamentala dintre creator si hot este ca primul ofera pe termen lung prosperitate atit lui, cit si comunitatii, pe cind celalalt se distruge si pe sine si distruge si speranta celor din jur", a precizat Patriciu.. El a aratat ca aceasta este si deosebirea dintre notiunea de om de afaceri si notiunea de afacerist, deosebire fundamentala, "pe care sistemul cu adevarat ticalosit din Romania nu doreste sa o lase sa instapineasca".
"Va fi rolul unei justitii pe care doar prin curajoasa intinerire o vad reformata si apoi capabila de a ridica valul manipularii de pe ochii opiniei si realitatii publice. Va fi poate si momentul reintoarcerii mele demne si normale printre mai vechii sau mai noii mei camarazi de idei liberale", mai spune Dinu Patriciu, care spera ca gestul lui "sa serveasca actiunii de moment a Partidului National Liberal, cit si guvernarii".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii