Mergi la conţinutul principal

Dinu Patriciu ramine in libertate

Dinu Patriciu ramine in libertate dupa ce Curtea de Apel a respins, luni, recursul formulat de reprezentantii Ministerului Public fata de decizia prin care Tribunalul Bucuresti a respins propunerea pentru arestarea preventiva a omului de afaceri.
Hotarirea este definitiva si a fost pronuntata in sedinta publica, fiind luata cu opinia separata a unuia dintre cei trei judecatori, respectiv a lui Mihai Oprescu, care a considerat ca recursul Parchetului ar fi putut fi admis.
Ceilalti doi membri ai completului, respectiv presedintele Sofica Dumitrasucu si Liliana Badescu au considerat, insa, ca solicitarea Parchetului instantei supreme trebuie respinsa, opinie care, fiind majoritara, a ramas definitiva.
Dupa pronuntarea sentintei, Dinu Patriciu si-a exprimat bucuria pentru faptul ca, dupa doua luni, a fost luata o decizie corecta in cazul sau. El a apreciat ca decizia a fost luata pe fond, avind in vedere faptul ca s-au judecat motivele care au stat la baza propunerii de arestare preventiva.
In finalul pledoariei sale, Patriciu a exprimat multumirea fata de faptul ca "banii contribuabililor nu trebuie cheltuiti pentru anchetarea oamenilor nevinovati".
In cazul lui Patriciu, potrivit actului prin care procurorii au cerut arestarea preventiva, punerea in miscare a actiunii penale a vizat comiterea a doua infractiuni de inselaciune cu consecinte deosebit de grave; complicitate la evaziune fiscala; vinzarea pe seama societatii Rompetrol SA de actiuni despre care avea cunostinta ca sint vadit inferioare valorilor efective in scopul obtinerii pentru sine sau pentru alte persoane a unui folos in paguba societatii; manipularea pietei de capital; dezvaluire de informatii privilegiate; delapidare cu consecinte deosebit de grave.
In acest dosar, procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie ii cerceteaza pe Dinu Patriciu, Sorin Marin - fost actionar la Rompetrol, Alexandru Bucsa - vicepresedinte pe probleme financiare al grupului, Phil Stephenson - director general adjunct, Florin Aldea - directorul societatii de brokeraj Alpha Finance, precum si pe John Works - fost director executiv in al grupului Rompetrol.
Printre cei la adresa carora au fost formulate noi acuzatii se numara Sorin Rosca Stanescu si fostul ministru Sorin Pantis.
In legatura cu acest caz, DIICOT din Parchetul instantei supreme a solicitat verificarea conturilor a 60 de persoane, printre care figureaza premierul Calin Popescu Tariceanu si sotia sa, Ioana, senatorul UDMR Verestoy Attila, senatorul liberal Teodor Melescanu, presedintele organizatiei Bucuresti a PNL Ludovic Orban, liberalul Radu Boroianu, dar si fostul sef SIE Catalin Harnagea, dar si ziaristii Mircea Toma, Sorin Rosca Stanescu, Liviu Mihaiu si sotia sa, Ioan T. Morar si Sorin Vulpe.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro