Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dinamo a cistigat cu scorul de 3-1 derbiul cu Rapid

Dinamo: 1. Gaev - 16. Blay, 4. Moti, 26. R. Stefan, 3. Pulhac - 17. Ze Kalanga, 6. Margaritescu (25. Ropotan '13), 20. Adr. Cristea, 7. C. Munteanu (28. Tames '60) - 9. Cl. Niculescu, 10. Danciulescu (19. Ganea '55). Antrenor: Cosmin Olaroiu.
Rapid: 1. Coman - 23. M. Constantin, 24. Maftei, 6. I. Rada - 9. Badoi,15. Cl. Lazar, 17. Maldarasanu, 10. Karamyan (5. I. Stancu '83) - 29. Buga (11. Griffiths '58), 7. Zicu (18. N. Grigore '72) - 20. Burdujan. Antrenor: Razvan Lucescu.
Cartonas galben: Maldarasanu '40

Echipa Dinamo Bucuresti a cistigat, duminica, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (0-1), derbiul cu Rapid Bucuresti, din etapa a X-a a Ligii I, egalind, astfel, recordul de 10 victorii consecutive realizat in debutul sezonului 1999/2000.
Rapid a punctat prin Badoi, in minutul 3, din penalti. Pentru Dinamo au marcat Ganea '62, Ze Kalanga '70 si Cl. Niculescu '77.
Rapid a deschis scorul in minutul 3, cind Valentin Badoi a transformat un penalti dictat dupa un fault in careu al lui Margaritescu asupra lui Zicu.
Dinamo a restabilit egalitatea in minutul 62, cind nou-intratul Ionel Ganea a inscris cu latul, de la 6 metri, dupa o centrare de pe stinga a lui Cristian Pulhac.
In minutul 67, rapidistul Iannis Zicu a marcat cu un sut din din afara careului, insa golul nu a fost validat, deoarece a venit dupa ce arbitrul fluierase deja un fault asupra lui Blay.
Dinamo a trecut in avantaj in minutul 70, cind Ze Kalanga a marcat primul sau gol de la transferul la gruparea din Soseaua Stefan cel Mare. Coman a respins in corner o lovitura libera executata de Niculescu, pentru ca dupa lovitura de colt sa salveze din nou in fata atacantului dinamovist. Mingea a fost respinsa, insa, numai pina la Ze Kalanga, care a impins balonul in plasa de la doi metri, de linga Karamyan.
Gazdele s-au desprins la 3-1 in minutul 77, cind Claudiu Niculescu a inscris din centrul careului de 16 metri al Rapidului, dupa un contraatac purtat pe partea stinga de Ionel Ganea.
Imediat dupa golul lui Niculescu, suporterii rapidisti au rupt gardul ce despartea sectorul de peluza in care se aflau de pista de atletism a stadionului Dinamo. La fel au facut si fanii dinamovisti de la Peluza Sud, cele doua grupuri bombardindu-se cu bucati de scaune rupte, brichete si alte diverse obiecte. Jandarmii au intevenit prompt si i-au trimis pe suporteri inapoi in tribuna, formind un cordon pentru a le bloca accesul pe teren.
Meciul a fost arbitrat la centru de Viktor Kassai, din Ungaria, ajutat la cele doua tuse de compatriotii sai, Ferenc Szekely si Imre Attila Nagy. Rezerva a fost Alexandru Tudor, iar observatori au fost delegati Alexandru Boc si Gheorghe Moise.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii