Mergi la conţinutul principal

Din Spitalul Județean cad bucăți. PNL și PSD se bombardează

* o grindă ornamentală s-a prăbușit, în după amiaza zilei de 21 februarie, de la etajul șase al spitalului, peste copertina de la intrare * președintele PNL Brăila, Alexandru Popa, s-a arătat total revoltat de lipsa de acțiune a managerului Delia Râșnoveanu * acesta i-a cerut explicații publice și președintelui CJ Brăila, Francisk Chiriac, în privința incidentului cu pricina * în replică, Chiriac a declarat că niciun guvern PNL nu a ajutat Brăila în modernizarea spitalelor, cu atât mai mult în alocarea de sume de bani care să permită reparații rapide în unitățile sanitare, nu mai vorbim de Spitalul Regional, atacat recent de secretarul de stat Florin Dobrescu

 

 

 

Parlamentarul Alexandru Popa, președintele PNL Brăila, a adus critici dure managerului Spitalului Clinic Județean de Urgență, Delia Râșnoveanu, după ce o grindă ornamentală s-a desprins, de la etajul șase al clădirii și a căzut peste copertina de la intrare. Popa a reamintit de incidentul în care un lift s-a prăbușit, în luna decembrie, în spital și a condamnat lipsa de implicare atât a managerului în rezolvarea acestor probleme, dar și a președintelui Consiliului Județean Brăila, Francisk Chiriac.

Un nou incident întâmplat la Spitalul Județean Brăila atrage atenția presei locale și naționale: după ce în luna decembrie un lift s-a prăbușit de la etajul 3, astăzi s-a prăbușit o grindă ornamentală de la etajul 6 peste copertina de la intrarea în spital. O grindă care, din informațiile care au fost publicate, are peste un metru lungime și care a căzut într-o zonă pe unde trec o mulțime de oameni cât e ziua de lungă. Ar fi putut să se întâmple o tragedie astăzi, numai norocul a făcut să nu fie nimeni rănit. În plus, din ce am aflat, echipajul ISU care s-a deplasat la fața locului a găsit și alte grinzi ornamentale care riscau să se desprindă și să se prăbușească de la înălțime și acestea au fost date jos. Ce a declarat presei despre acest incident managerul Spitalului Județean, Delia Râșnoveanu, pusă în această funcție de PSD? «Clădirea este foarte veche. Bucata care s-a desprins este un ornament foarte vechi. Nu a fost nimeni rănit, nu sunt probleme deosebite». Nu sunt probleme deosebite?! Cât de iresponsabilă să fii, să spui că nu sunt probleme deosebite? Ce s-ar fi întâmplat, doamna manager, dacă acea grindă ornamentală se prăbușea astăzi de la etajul VI peste un om?”, a declarat Popa, revoltat.

Parlamentarul a mai spus că în cazul în care ornamentul ar fi căzut peste o persoană aflată atunci în locul nepotrivit, cel mai probabil, managerul ”ar fi avut probleme deosebite”.

Sau credeți cumva că dacă aveți carnetul roșu de partid, acesta vă scutește de orice răspundere, că apartenența la PSD vă este pavăză pentru orice? «Clădirea e veche, ornamentul era foarte vechi». Nu cumva toate celelalte ornamente, care sunt cu sutele probabil, la toate etajele, sunt la fel de vechi? Ce facem acum? Sperăm să nu mai cadă și altele în mandatele dvs, câte or mai fi, cât v-o mai ține PSD-ul în funcție? Nu erau destule problemele pe care le au bolnavii în interiorul spitalului, începând de la condițiile de cazare, continuând cu hrana, cu atitudinea unor medici și a unor asistente, cu faptul că intră în spital cu o boală și ies cu două sau cu o infecție nosocomială în plus sau cu mâna ruptă în condiții neelucidate! Nu mai vorbesc despre faptul că pacienții se plâng că li se cere șpagă! Acum oamenii sunt în pericol și în curtea spitalului!”, a mai afirmat Popa.

 

Chiriac:Liberalii n-au oferit niciun sprijin(...)Consiliul Județean Brăila a accesat peste 38 milioane lei”

 

În seara incidentului, președintele CJ și-al PSD a dat o replică pe pagina sa de socializare. „Nu s-au înregistrat victime, din fericire. Aceste lucruri nu ar trebui să se întâmple iar în sensul acesta Consiliul Județean Brăila a accesat peste 38 milioane lei, din care 15 milioane reprezintă fonduri europene pentru reabilitarea corpului A al Spitalului. Proiectul este în licitație!”, s-a justificat Chiriac. Sursa citată a adăugat că a cerut de urgență „ca toate clădirile care funcționează ca instituții spitalicești să fie verificate și expertizate pentru ca astfel de evenimente să nu se mai repete!” Pe de altă parte, Chiriac a atacat tabăra liberalilor apropo de un comunicat recent trimis de Florin Dobrescu, secretar de stat la Ministerul Muncii, care se lega printre altele de Spitalul Regional Brăila - Galați.
„Văd cum tabăra galbenilor se agață cu disperare de lucrurile nefericite care se întămplă la spital. însă niciodată nu au oferit niciun sprijin. Niciun guvern PNL nu a ajutat Brăila în modernizarea spitalelor, cu atăt mai mult în alocarea de sume de bani care să permită reparații rapide în unitățile sanitare, nu mai vorbim de Spitalul Regional cu care s-a lăudat în iunie 2020 dar l-a “abandonat” imediat după ce și-a văzut sacii în car!”, a punctat Chiriac cu referire clară la adresa lui Cristian Bușoi, europarlamentar PNL, care promitea marea cu sarea în timpul campaniei electorale din 2020 cu privire la Spitalul Regional. Reamintim ce afirma Bușoi clar și răspicat la Brăila, în prezența președintelui de atunci Alexandru Dănăilă: „Spre finalul acestui an vor începe negocierile între fiecare țară și Uniunea Europeană, pe ce se vor cheltui banii europeni în următorii șapte ani, odată cu 1 ianuarie 2021. Ei, acela este momentul în care trebuie să facem toate eforturile posibile și imposibile, pentru ca pe lângă terminarea celor trei spitale - că ele deja au început din acești bani -, să se mai includă cel puțin încă alte două proiecte. Iar eu o spun clar și răspicat, văd ca prioritate Spitalul Regional Timișoara și Spitalul Regional Brăila-Galați”
„E mai ușor să comentezi decât să pui osul la treabă și să ajuți cu ceva. N-am primit niciodată vizita niciunui aruncător de comunicate de presă care să se intereseze de proiectele județului și care să vină cu soluții în modernizarea sistemului sanitar, infrastructurii etc!”, a încheiat liderul PSD Brăila.

 

Florin Dobrescu: “În timp ce Spitalul Județean este un dezastru, managerul Delia Rășnoveanu încasează lunar un salariu de peste 18.000 lei”

 

Recent și Florin Dobrescu, fost prefect PNL, în prezent secretar de stat la Ministerul Muncii a criticat Spitalul Județean de Urgență Brăila, precum și prestația managerului Delia Râșnoveanu, care ar încasa lunar o sumă uriașă, peste indemnizația lui Francisk Chiriac. “Potrivit declarațiilor sale de avere, Delia Râșnoveanu încasează ca manager al Spitalului Județean, începând din 2018 și până în prezent, în medie 18.500 lei lunar, la care s-a adăugat salariul de cadru universitar la Universitatea "Dunărea de Jos" Galați de 4.500 lei/lună, rezultând astfel un venit total lunar de 23.000 lei”. Dobrescu critică “Saloanele infecte dotate mai rău ca în perioada comunistă, fungi (germeni de infecție) descoperiți chiar în sălile de chirurgie, infecții intraspitalicești, multiple crize de medicamente și de materiale sanitare, la care s-ar adăuga comportamentul toxic manifestat de unii medici, care încasează lunar salarii între 12.000 lei și 15.000 lei, asistente plătite cu sume între 4.500 lei și 6.500 lei pe lună și infirmiere care primesc lunar în jur de 3.000 lei”. “Bătaia de joc începe cu Unitatea de Primiri Urgențe, unde bolnavii sunt nevoiți să aștepte chiar și 10 ore, și continuă cu purtarea pacienților pe drumuri, pentru ca, în final, să fie chemați la cabinetele private ale medicilor”, precizează înaltul oficial. Mai mult decât atât, Dobrescu susține că adresabilitatea pacienților la Spitalul Județean Brăila “a scăzut în ultimii șase ani cu peste 15.000 de persoane venite să se trateze în Ambulatoriu și cu aproape 10.000 pacienți internați (un sfert din totalul de 40.000 pacienți câți existau în 2017). Raportările sunt publice și pot fi studiate pe site-ul spitalului http://www.spitalbraila.ro/informatii_publice.html”. Toate aceste dezvăluiri, dacă ar fi adevărate, ar putea să se concretizeze într-o plângere penală pentru toate aceste fapte reprobabile care se petrec în cea mai mare unitate spitalicească din Brăila. Întrebarea este: cine apelează la justiție în interesul pacienților, că de vorbe ne-am săturat cu toții.

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro