Mergi la conţinutul principal

Din noiembrie, brăilenii vor avea paşaport electronic

Noul paşaport conţine date biometrice, prin intermediul cărora se va realiza o corelaţie mai fiabilă între titular şi documentul de călătorie precum şi protecţia împotriva utilizării frauduloase a paşapoartelor. Aceste cerinţe sunt conforme prevederilor Regulamentului (CE) nr. 444/2009 al Parlamentului European şi al Consiliului privind standardele pentru elementele de securitate si elementele biometrice integrate în paşapoarte şi documente de călătorie emise de statele membre.

Conform datelor primite de la Prefectura judeţului, în semestrul I 2009, Serviciul de Paşapoarte Brăila a primit un număr de 5.209 cereri de eliberare a paşapoartelor, din care 1.536, adică 30% urma să fie eliberate în regim de urgenţă. În urma verificării si procesării cererilor au fost emise 5.020 paşapoarte, din care 162 în baza cererilor depuse de cetăţenii români la misiunile diplomatice ale ţarii noastre în străinătate.

Constatarea unor contravenţii specifice regimului paşapoartelor (în special în cazuri de pierdere, deteriorare sau distrugere a documentelor de călătorie româneşti), a condus la aplicarea unui număr de 106 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3.920 lei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro