Mergi la conţinutul principal

Din indezirabilă, Doina Jurubiţă a devenit candidat de director

"Discuţia în care am spus că este exclus să fie director era despre Direcţia de Agricultură şi Dezvoltare Rurală şi despre APIA, dar asta nu înseamnă că ea este indezirabilă pentru PDL. În competiţia cu oameni din partid, pentru cele două posturi amintite, de la DADR şi APIA, s-a constatat că erau alţii mai competenţi decât ea, dar pentru instituţia unde a candidat acum, ea este mai competentă decât alţii, deci poate ocupa funcţia de director", ne-a explicat Bădălan. Aşadar, cel mai probabil, Doina Jurubiţă, inginer zootehnist şi-a făcut, în final, rost de un post de director, urmând să îi ia locul lui Virgil Mihăilă la conducerea OARZ.
Întrebat dacă s-a schimbat ceva în opţiunea partidului său şi în legătură cu Direcţia Finanţelor Publice, unde fostul director, Ilie Decă, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat, Bădălan a precizat că nu s-a schimbat nimic în decizia conducerilor PDL şi PSD, pe această temă: "Domnul Decă este un om liber să-şi depună candidatura unde doreşte, nimeni nu-l poate împiedica să o facă. Noi am rămas, însă, la aceiaşi oameni, ca opţiune pentru funcţia de director".
O schimbare de opţiune au avut-o şi PSD-iştii, în ce priveşte sprijinul acordat iniţial fostului director al Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Brăila, Gheorghe Voicu. Locul acestuia va fi luat, la fel de probabil, de jurista Meluţa Drăguţ, care nu a avut nici în clin, nici în mânecă, până acum, cu atragerea de fonduri externe pentru agricultură, dar care are marele avantaj că este membru PSD. Drăguţ a lucrat în ultimii ani ca şef la Cantina de Ajutor Social a Primăriei, la Direcţia de Asistenţă Socială, la SC "Judeţeana de Apă" şi în ultima perioadă la Şcoala Populară de Arte şi Meserii "Vespasian Lungu". La concursul susţinut la Ministerul Agriculturii, ea l-a avut drept contracandidat pe Gheorghe Voicu, care nu a renunţat să-şi încerce şansa, în ciuda lipsei din dosarul său a celor două vize ale liderilor PSD şi PDL locali. Prim-vicepreşedintele PSD Brăila, Aurel Simionescu, ne-a declarat ieri că nu a fost propriu-zis o schimbare de opţiune, ci a fost opţiunea finală, după ce, în ultima perioadă, s-au luat în considerare mai multe formule pentru direcţia amintită, inclusiv păstrarea lui Voicu în funcţia de director: "Domnul Voicu nu e membru PSD şi am avut ocazia să alegem din mai multe variante posibile. Am rămas la doamna Meluţa Drăguţ, care este membru PSD, este juristă şi sper să se descurce bine în noua sa funcţie".
Simionescu a confirmat şi el că opţiunea celor două partide pentru conducerea Direcţiei Finanţelor Publice rămâne Vasile Abraşu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro