Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Din ce in ce mai multi elevi isi iau calculator prin programul "Euro 200"

Prin programul "Euro200" Guvernul si Ministerul Educatiei asigura un ajutor financiar in valoare de 200 de euro pentru achizitionarea de calculatoare. Daca in anul scolar 2003-2004 au fost 160 de beneficiari, in anul scolar urmator au fost 173, pentru ca in anul scolar 2005-2006 sa fie aprobate 252 de cereri din 260 depuse. Acestia din urma isi puteau achizitiona calculatoarele pina la data de 31 august, iar din monitorizarea realizata la Inspectoratul Scolar a rezultat faptul ca pina acum mai sint doar patru bonuri valorice despre care nu se stie daca au fost folosite si firmele inca nu s-au prezentat cu ele la ISJ sau beneficiarii nu au folosit bonurile. Acesti beneficiari, daca nu au folosit bonurile trebuie sa le returneze.
In cadrul proiectului Euro 200 din anul 2005, numarul total de calculatoare vindute a fost 25.908, acestea fiind achizitionate de la 891 de agenti economici.
Anul acesta, cei care doresc un asemenea ajutor isi pot depune dosarele pina pe 31 martie. Parintii sau ocrotitorii legali ai elevilor care au dreptul de a beneficia de prevederile acestei legi, depun la institutia de invatamint o cerere de acordare a ajutorului financiar pentru achizitionarea unui calculator, Insotita de: copie a certificatului de nastere sau actului de identitate al elevului Impreuna cu o copie a actului de identitate al parintelui sau ocrotitorului legal, precum si a actului care sa arate calitatea de ocrotitor legal, copii ale certificatelor de nastere sau ale actelor de identitate, dupa caz, ale celorlalti membri ai familiei, adeverinte de venit, In original, ale membrilor familiei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii