Mergi la conţinutul principal

Din cauza unor gunoaie, plătim taxa majorată cu 54%!

Justificat sau nu, asta e, Primăria Brăila ne buzunăreşte din nou. De data asta, însă, cu aplomb, băgând mâna pân’ la claviculă în buzunarele cetăţenilor. Taxa de salubritate a fost majorată cu 54%, un procent nesimţit de mare, căci nu am mai auzit ca un serviciu să fie „scumpit” peste noapte cu mai bine de jumătate din preţ.

Am văzut cu toţii modul penibil, aş spune eu, în care autorităţile încearcă să dezumfle bula nemulţumirilor brăilenilor, cum încearcă să îi convingă pe contribuabili că totul este o fatalitate, că vrem-nu vrem trebuie să suportăm această taxă majorată pentru că nu am reuşit să facem la timp staţia de sortare a gunoiului, că operatorul unic de salubritate încă nu s-a născut, că bla-bla. De parcă ar fi vina cetăţenilor că toate aceste lucruri nu au fost făcute (implementate) până acum, aşa cum s-a întâmplat în alte oraşe din ţară (Timişoara este un exemplu în acest sens). Logic şi normal ar fi fost ca Primăria Brăila să suporte din bugetul propriu „amenda” pentru nerealizarea obiectivelor din capitolul Salubritate, nu să îi taxeze pe brăileni, să le pună în cârcă o taxă majorată cu 54%. Chiar dacă bugetul local este tot din banii brăilenilor, presiunea de pe umerii cetăţenilor era mult mai mică, aproape nesemnificativă. De exemplu, autorităţile ar fi putut irosi mai puţini bani, în 2017, pentru a avea din ce să susţină amenzile pentru neîndeplinirea criteriilor de Salubritate. Să nu se mai toace bani aiurea pe tot soiul de studii de fezabilitate, pe proiecte fantasmagorice şi altele umflate cu pompa, şi vă asigur că ar fi fost bani la buget pentru a acoperi costurile apărute peste noapte în sectorul Salubritate. Dar, nu mai bine le pune încă un sac în cârcă fraierilor de contribuabili brăileni, care oricum s-au obişnuit cu jugul taxelor şi impozitelor? La urma-urmei, ce o să facă brăilenii? O să scrie ziarele iar brăilenii se vor plânge în comentariile la articole. Aşa, şi? În cele din urmă tot vor plăti, pentru că nu au încotro. Sistemul e făcut în aşa fel încât autorităţile locale pot băga oricând gunoiul sub preş, scoţându-i pe cetăţeni datori pentru neglijenţa lor crasă. (Gogu Gunoieru)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro