Mergi la conţinutul principal

Din cauza datoriilor, două blocuri din Hipodrom au rămas fără apă potabilă

* este vorba de blocurile P4 și O5, care au datorii neachitate către CUP „Dunărea” de peste 140.000 de lei * „Asociația de proprietari nr.258 trebuie să achite suma de 30.900 lei pentru a se relua prestarea serviciului”, se precizează într-un comunicat al companiei de apă

 

 

 

 

Situație disperată a locatarilor din două blocuri de locuit din municipiu, rămași fără apă la robinet. De aproape o săptămână, două blocuri de pe Aleea Învățătorilor (cartierul Hipodrom) au rămas fără apă potabilă, în condițiile în care nu toți locatarii sunt răuplatnici. Datoriile cumulate ale Asociației de Proprietari nr. 258, de care aparțin blocurile P4 și O5 din cartierul Hipodrom, sunt de peste 140.000 de lei și datează începând din octombrie 2019.

Contactați în legătură cu situația existentă în cartierul Hipodrom, reprezentanții Companiei de Utilități Publice „Dunărea” Brăila (CUP) ne-au transmis următorul punct de vedere: „Ca urmare a neachitării contravalorii serviciilor de apă canal de către Asociaţia de proprietari nr. 258, Compania de Utilități Publice „Dunărea” Brăila a fost nevoită ca, începând din 14 iunie 2021, să sisteze furnizarea apei potabile. Această decizie, deosebit de neplăcută, a fost luată doar după ce au fost parcurse toate etapele legale prealabile, în încercarea de a recupera datoriile scadente pe care Asociaţia de proprietari nr. 258 le are către Compania de Utilități Publice Dunărea Brăila”.

Potritivit CUP „Dunărea” Brăila, Asociația de proprietari nr. 258 trebuie să achite suma minimă de 30.900 lei pentru a se putea relua furnizarea apei potabile. Asociația figura, la data de 17 iunie a.c., în evidența Companiei de Utilități Publice „Dunărea” Brăila, cu un sold debitor de 141.393 lei, sold care provine, de fapt, din 31 octombrie 2019.

„Din cauza faptului că Asociaţia de proprietari nr. 258 nu a depus suficiente eforturi pentru diminuarea datoriilor, am fost nevoiţi să recurgem şi la măsura extremă, dar în deplină conformitate cu prevederile legale în vigoare. Sistarea furnizării apei potabile pentru neplata serviciului prestat se impune pentru a împiedica generarea de noi datorii și pentru recuperarea debitelor restante. Aceste două obiective sunt esențiale pentru derularea activității Companiei de Utilități Publice „Dunărea” Brăila, în condițiile și la nivelul de calitate asumat prin Contractul de delegare”, se mai precizează în comunicatul remis de reprezentanții CUP „Dunărea” Brăila.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro