Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Din 2007, o noua taxa pentru angajatori

De la 1 ianuarie 2007, angajatorii vor plati, lunar, o contributie reprezentind 0,25% din fondul total de salarii brute. De la aceeasi data va scadea insa, tot cu 0,25 puncte procentuale, cota datorata la bugetul asigurarilor pentru somaj.
Aceasta contributie, a cincea la angajator, a fost stabilita, saptamina trecuta, de catre Executiv, prin aprobarea unui proiect de lege privind constituirea si utilizarea Fondului de garantare pentru plata creantelor salariale. Fondul va fi constituit din sumele de la angajatori si penalitatile de intirziere pentru neachitarea la termen a contributiei.
In prezent, cuantumul contributiilor sociale platite de angajatori este de 30,5% din salariul brut al angajatilor, 20,5% fiind destinate fondului de pensii. Contributia la fondul de somaj este de 2,5%, pentru asigurari sociale de sanatate - 7%, iar pentru fondul de accidente de munca - 0,5%.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii