Mergi la conţinutul principal

Din “dragoste”, i-a înfipt cu cuţitul în piept colegei de muncă. Judecata

procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Cristian N., în vârstă de 47 de ani, pentru infracţiunea de tentativă de omor • bărbatul care lucra ca agent de pază la un supermarket a ajuns să fie obsedat de o colegă de muncă şi o teroriza cu mesaje de amor, prin care îi propunea să aibă o relaţie cu el • în zadar îi explicase femeia de 40 de ani că are soţ şi copil • în septembrie 2019, victima se ducea să-şi ia copilul de la şcoală, ea fiind atacată şi înjunghiată de individ

 

Dragostea neîmpărtăşită l-a împins la gesturi necugetate. Un individ care lucrase ca agent de pază la un supermarket de pe Bulevardul Dorobanţilor a ajuns să îi înfigă cuţitul în piept unei foste colege de muncă, asta după ce a terorizat-o cu mesaje de amor. El a dat lovitura în miezul zilei, în zona Plantelor, în timp ce femeia mergea pentru a-şi lua copilul de la şcoală. Bărbatul a fost trimis în faţa instanţei.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Cristian N., în vârstă de 47 de ani, pentru infracţiunea de tentativă de omor. El a fost cercetat în stare de arest preventiv şi se află încă în spatele gratiilor. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Brăila.

După se arată în rechizitoriul procurorului de caz, fapta a fost comisă la data de 11 septembrie 2019, când un bărbat a sesizat prin apel 112 faptul că, în jurul orei 11.30, brăileanca V. N. a fost agresată de o persoană de sex masculin, fiind lovită cu un cuţit în zona pieptului. Potrivit anchetatorilor, femeia înjunghiată locuia cu soţul şi fiul de 7 ani la adresa unde s-a produs fapta, respectiv în zona Plantelor. De mai mulţi ani, aceasta era angajată în cadrul unui supermaket de pe Bulevardul Dorobanţilor. Aici paza era asigurată de o firmă de pază, iar inculpatul, care nu avea soţie sau prietenă şi locuia cu părinţii, era angajat de aproximativ un an de zile la societatea respectivă. După cum au stabilit procurorii, prin prisma relaţiilor de serviciu, victima şi inculpatul s-au cunoscut şi chiar au devenit prieteni pe reţeaua de socializare. Inculpatul s-ar fi plâns că ceilalţi colegi îl bârfeau şi râdeau de el, majoritatea colegilor considerându-l “mai ciudat”. Persoana vătămată ar fi fost singura cu care inculpatul putea discuta. Totuşi, după cum arată anchetatorii, persoana vătămată nu l-a perceput pe inculpat ca fiind genul care să comită vreun atac violent, ba chiar îl vedea ca fiind o persoană amabilă.

 

Inculpatul îi făcea avansuri colegei de muncă. Trimitea zeci de mesaje zilnic

 

Avansurile pe care le-ar fi făcut inculpatul colegei de serviciu, se arată în rechizitoriul Parchetului, au demarat la începutul anului 2019, mai întâi pe Facebook. Persoana vătămată le-ar fi respins din prima şi a spus că are soţ şi copil, astfel că nu o interesează vreo relaţie extraconjugală. Numai că inculpatul Cristian N. a început să îi trimită tinerei mesaje pe reţeaua de socializare, prin care îi spunea că o iubeşte şi îi cerea să se întâlnească, după cum au stabilit anchetatorii.  Partea vătămată ar fi declarat în faţa anchetatorilor faptul că mesajele erau trimise frecvent, de ordinul zecilor pe zi. Totuşi, femeia i-a explicat inculpatului că nu este dispusă la a avea vreo relaţie extraconjugală. Totuşi, după cum arată anchetatorii, inculpatul începuse să se laude faţă de colegi cu relaţia de pe Facebook avută cu colega de muncă. Martorii au apreciat că inculpatul făcuse o obsesie faţă de tânăra respectivă.

Deşi persoana vătămată a susţinut că nu a dat curs avansurile făcute de inculpatul Cristian N., ba chiar atunci când se întâlneau îi spunea să nu mai trimită mesaje, bărbatul a continuat să îi scrie. “La un moment dat, aceasta i-a blocat inculpatului accesul la contul ei, astfel încât nu a mai primit mesajele trimise de acesta. Totuşi, inculpatul a rugat-o pe partea vătămată să îl deblocheze, întrucât ea era singura persoană cu care el putea vorbi. De milă, partea vătămată l-a deblocat şi i-a spus să aibă grijă totuşi la mesajele trimise, întrucât între ei doi era doar o relaţie de prietenie”, se arată în rechizitoriul procurorului.

După puţin timp, arată anchetatorii, inculpatul a început să îi trimită mesaje şi propuneri de întâlniri în particular. Bărbatul şi-a dat demisia de la firma de pază care lucra pentru supermarke-tul de pe Dorobanţi şi s-a angajat la alta, însă continua cu mesajele. Persoana vătămată a afirmat că nu îi mai răspundea la mesaje inculpatului, numai că, în august 2019, inculpatul a venit la locul ei de muncă şi i-ar fi reproşat acest lucru. Văzând că este insistent, se mai arată în actul Parchetului, femeia i-ar fi spus că nu mai vrea să aibă de-a face cu el şi că îl va bloca, din nou, pe Facebook. Relaţia de prietenie dintre cei doi s-a sfârşit, iar persoana vătămată nu l-ar mai fi văzut pe inculpat până la data de 11 septembrie 2019. Deşi nemulţumit, după ultima discuţie, inculpatul ar fi părut că înţelege situaţia şi a plecat fără comentarii, după cum a reieşit din anchetă.

 

Atac violent: “Am folosit cuţitul şi am lovit-o, nu ştiu cum am făcut-o”

 

În data de 11 septembrie 2019, au mai stabilit procurorii, inculpatul Cristian N., care ştia că persoana vătămată se ducea să îşi ia copilul de la şcoală când nu era de serviciu, s-a deplasat în zona bocurilor unde locuia aceasta, pe Bulevardul Dorobanţilor. Bărbatul luase de acasă un cuţit de bucătărie cu mâner, în lungime totală de aproximativ 15 cm. Potrivit anchetatorilor, inculpatul i-a lăsat bilete fostei colege, în uşa apartamentului şi în cutia poştală, în care îşi vărsa oful şi i-a reproşat faptul că ea şi-ar fi bătut joc de un om care o iubea.

În momentul când brăileanca a ieşit din scara blocului, inculpatul i-a tăiat calea şi i-a cerut să stea de vorbă cu el, însă ea a spus că se grăbeşte să îşi ia copilul de la şcoală. După cum arată închetatorii, între cei doi au fost discuţii normale, cel puţin în primă fază, însă apoi inculpatul a devenit agresiv.

Tânăra i-a aruncat în faţă inculpatului, care ajunsese se pare să fie obsedat de ea, biletul lăsat în uşă. Acesta a fost deranjat de modul în care era tratat.

Ca atare, văzând că este tratat cu dispreţ, inculpatul a încercat să o intimideze, arătându-i cuţitul pe care îl avea în mână, fără a-l ţine în maniera de a lovi cu el. Persoana vătămată nu s-a speriat, ba din contră, i-a venit să râdă, întrucât nu putea să îşi imagineze ce ar putea face inculpatul cu cuţitul, pentru că nu îl credea în stare de a-l folosi şi a lovi cu el. Persoana vătămată încerca să scoată telefonul din poşetă, pentru a suna la Poliţie, spunându-i acest lucru şi inculpatului. Fiind nervos, inculpatul i-a zis «de ce ţi-ai bătut joc de mine?», apoi a lovit-o cu pumnul în obrazul drept, moment în care persoana vătămată s-a dezechilibrat, însă în căzătură aceasta s-a apucat cu ambele mâini de braţul lui stâng, însă imediat a urmat lovitura cu cuţitul în partea stângă, în zona inimii”, au stabilit procurorii.

Persoana vătămată era panicată şi sângera, însă nu abundent. Aceasta a reuşit să se ridice singură. În faţa anchetatorilor, inculpatul şi-a motivat fapta, spunând că persoana vătămată a refuzat să vorbească cu el şi, din cauza stării de depresie în care se afla, el a lovit-o cu palma peste faţă şi apoi cu cuţitul care îl avea în mână. “Am folosit cuţitul şi am lovit-o, nu ştiu cum am făcut-o”, ar fi spus acuzatul. Ulterior comiterii faptei, arată anchetatorii, inculpatul Cristian N. s-a sustras urmăririi penale, el mergând către domiciliul său, unde s-a schimbat şi a lăsat telefonul, pentru a nu fi localizat.

Persoana vătămată a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, iar prin raportul de examinare medico-legală s-a stabilit că victima prezenta o plagă înjunghiată în zona sânului stâng, care necesita pentru vindecare 7-9 zile de îngrijiri medicale.

La data de 13 septembrie 2019, bărbatul căutat de oamenii legii s-a prezentat la sediul Poliţiei Municipiului Brăila el fiind reţinut şi încarcerat în Arestul IPJ Brăila.

Acum instanţa va decide pedeapsa pe care o merită bărbatul.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu