Mergi la conţinutul principal

Dilema lui Iordache: Cine şi-l asumă politic pe directorul Braicar?

• PND-istul Cătălin Iordache încearcă să afle cine îl susţine pe directorul societăţii de transport public în comun de atâţia zeci de ani, în condiţiile în care “Braicar” nu excelează • politicianul a criticat Municipalitatea pentru achiziţia autobuzelor de mici dimensiuni, în condiţiile în care numărul călătorilor este de zeci de mii pe zi

 

În conferinţa de presă susţinută vineri, 19 octombrie, de consilierul judeţean PND-ist Cătălin Iordache, acesta a vorbit şi despre situaţia transportului public în comun din municipiul Brăila. Mai în glumă, mai în serios, politicianul a spus că “trăim într-o lume de «hobbiţi» (piticii din filmul «Hobbit», n.r.)”, pe fondul mărimii reduse a autobuzelor Braicar care au luat locul microbuzelor. Iordache s-a referit la faptul că brăilenii sunt puşi să aştepte în staţii cu zecile de minute pentru un astfel de autobuz, iar când soseşte în staţie, e deja arhiplin şi nu mai sunt locuri pentru cei care îl aşteptau.

Consilierul judeţean a mai afirmat că există un studiu de transport din anul 2008 în care se precizează că zeci de mii de brăileni circulă, la primele ore ale zilei, dintr-un cartier în altul, însă nimeni nu a luat în seamă aceste cifre. Mai mult, nu înţelege cine-l susţine pe directorul “Braicar”, Cornel Săndulescu, pentru că rezistă de zeci de ani în această funcţie, deşi societatea întâmpină probleme în funcţionare. “Nu înţeleg cum rezistă un director «Braicar», pe care nu şi-l asumă nimeni. Toată lumea spune că el e independent, a rămas director la o societate care practic, în anii '90 ducea pe toată lumea, iar acum, în 2020 aproape, nu mai duce pe nimeni! Este un «învechit» care ar trebui să meargă la pensie sau să i se găsească un alt loc. Sau să se dea un concurs pe bune şi să se găsească un manager bun care să-i explice domnului Dragomir (Marian Dragomir, primarul municipiului - n.r.) care, cu siguranţă, ştie că Brăila se află în posesia unui studiu de transport efectuat încă din 2008 care arată că un număr de zeci de mii de persoane se deplasează dintr-un cartier în altul. Când ştii că 40.000 de oameni se deplasează din Viziru în alt cartier, de exemplu, nu le dai 3 «scoici» să se descurce! Că nu suntem în India să se urce pe acoperiş!”, a comentat Cătălin Iordache.

Acesta a mai declarat că nu înţelege de ce s-a mai făcut linie de tramvai pe bulevardul Dorobanţilor, în momentul reabilitării acestei artere importante, dacă tramvaiele oricum nu pot circula pe acolo. “Poate că pe plăcuţe nu ar trebui scrisă ora la care vor sosi tramvaiele, ci anul!”, a ironizat politicianul societatea “Braicar”, după ce în spaţiul public s-a vorbit despre afişarea orarului mijloacelor de transport public în comun, în staţii.

La final, Cătălin Iordache s-a întrebat retoric de ce după fiecare vizită a primarului în Turcia, Municipalitatea cumpără autobuze pentru călători fix din această ţară şi, tot în spirit de glumă, l-a invitat pe Dragomir să viziteze şi alte ţări mai dezvoltate, care au tramvaie, dând de înţeles că Municipalitatea ar trebui să reînnoiască şi parcul acestor mijloace de transport pe şine.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro