Mergi la conţinutul principal

Digul de la Corbu Vechi, pe mâini bune

* la acest moment, gradul de execuție a lucrărilor de consolidare de pe malul drept al râului Siret a ajuns la 60%, cu 20% mai mult față de luna trecută, în ciuda condițiilor meteo nefavorabile care au blocat șantierul pentru câteva zile * astăzi lucrările sunt în toi, iar ritmul de lucru pare să fie unul bun, având în vedere că mai multe etape ale proiectului au fost deja finalizate, iar altele aproape gata

 

 

 

Lucrările de consolidare și supraînălțare a digului de la Corbu Vechi, din comuna Măxineni, avansează semnificativ, de la o lună la alta. Potrivit informațiilor transmise de Prefectura Brăila, la acest moment, gradul de execuție a proiectului a ajuns la 60%, față de 40% cât era luna trecută. Asta, în ciuda vremii nefavorabile, care a închis șantierul pentru câteva zile, timp în care a continuat totuși aprovizionarea cu piatră de la carieră, pe amplasamentul șantierului de la Siret, după cum s-a transmis într-un comunicat dat publicității. Acum însă lucrările au fost reluate, specialiștii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Brăila precizând că proiectul se derulează conform planificării inițiale efectuate la începutul implementării lucrărilor, în toamna anului trecut: „Lucrările sunt în stadiul de 60% și au început și în amonte de Corbu Vechi. {i acolo se face o consolidare. S-a realizat plinul de anrocamente, s-a pus geotextil, s-au făcut lucrările de terasamente și în partea cealaltă. Se cară piatră, deci se lucrează încontinuu. Protecția malului, în zona celor cinci epiuri, este realizată 100% pe o suprafață de 242 de metri (...) Lucrări terasamente premergătoare montării saltelelor Incomat realizate în proporție de 80%, iar în amonte de Corbu Vechi se realizează protecția malurilor, unde stadiul e la 60%.” Cu alte cuvinte, lucrările sunt în grafic, prefectul județului Brăila, Iulian Timofei, dând asigurări că va continua monitorizarea acestui proiect. De altfel, în ultimele două luni, de când a fost învestit în funcție, acesta a vizitat deja de două ori șantierul de la Corbu Vechi.

Proiectul de consolidare a digului din Corbu Vechi are ca termen de finalizare 31 decembrie 2022, dar dacă se menține ritmul de lucru actual s-ar putea încheia chiar mai devreme, după cum apreciază responsabilii.

Reamintim că valoarea totală a lucrărilor este de 11,4 milioane de lei fără TVA, iar firma care a câștigat contractul este LESCACI COM SRL din județul Satu Mare, specializată în construcții hidrotehnice.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro