Compania online a scanat deja milioane de cărţi pe care le-a publicat pe platforma Google Books. Pentru această operaţiune, Google a ajuns la un acord cu publisherii care a pus capăt unui proces de şase ani în care era acuzat de încălcarea drepturilor de autor.
Totuşi, o instanţă din New York consideră că acest acord îi oferă companiei Google un avantaj nedrept pe piaţă.
În SUA, Google, Sindicatul scriitorilor şi Asociaţia editorilor americani au semnat un acord în octombrie 2008, în urma unei acţiuni în instanţă înaintate, în 2005, de către autori şi editori, împotriva companiei de internet, pe tema încălcării drepturilor de autor în cazul digitalizării cărţilor. Acordul prevede, printre altele, ca Google să aloce o sumă de 125 de milioane de dolari pentru recompensarea autorilor ale căror volume au fost digitalizate fără autorizaţia lor.
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.