Mergi la conţinutul principal

Dialog de suflet la Colegiul Naţional „Gh. M. Murgoci”

• Înaltpreasfinţitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a donat cărţi colegiului brăilean, cu prilejul sărbătoririi centenarului • Înaltpreasfinţia Sa a purtat un dialog de suflet cu elevii în sălile de curs, în amfiteatru şi în atelierul de robotică „Velocity”   

 

Binecuvântări arhiereşti şi donaţii pentru elevii Colegiului Naţional „Gh. Munteanu Murgoci” Brăila.

Astfel, în contextul evenimentelor prilejuite de sărbătorirea Centenarului prestigioasei instituţii de învăţământ, în ziua de 16 octombrie 2019, s-a desfăşurat colocviul cadrelor didactice de la „Murgoci”, la care a participat şi Înaltpreasfinţitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos. Au fost prezenţi, de asemenea, inspectorul şcolar general, prof. Viorel Botea, primarul Marian Dragomir, precum şi alte oficialităţi locale. Potrivit pr. Rareş Bucur, în cadrul acestui eveniment „chiriarhul Dunării de Jos a rostit un cuvânt de binecuvântare şi de apreciere pentru efortul comun al profesorilor şi elevilor de a păstra şi promova Colegiul în elita învăţământului naţional”. Totodată, Părintele Arhiepiscop a evidenţiat rolul fundamental pe care îl au în societate Biserica şi Şcoala şi a prezentat mai multe apariţii editoriale ale Arhiepiscopiei care pot contribui la înţelegerea deplină a rolului pe care educaţia îl joacă în dezvoltarea intelectuală şi spirituală a tinerilor. Volumele prezentate au fost donate bilbiotecii Colegiului „Gh. M. Murgoci”. 

„În continuare, Înaltpreasfinţia Sa a purtat un dialog de suflet cu mai mulţi elevi ai colegiului, atât în săli de curs, în amfiteatru, cât şi în atelierul de robotică „Velocity” al şcolii. Elevii au fost sfătuiţi să asocieze dezvoltarea intelectual-profesională cu dezvoltarea personală prin exerciţiul voluntariatului, care oferă experienţe de viaţă ce vor contribui real la formarea personalităţii. Arhipăstorul Dunării de Jos i-a binecuvântat pe elevi şi le-a oferit cărţi de rugăciune”, a mai precizat sursa citată.

Reamintim că între Colegiul „Murgoci”, Şcoala „Anton Pann” şi parohia „Sf. Cuv. Parascheva” există un parteneriat care are ca scop combaterea analfabetismului, absenteismului şi abandonului şcolar, mai ales în zonele locuite cu populaţie de etnie rromă.

În baza acestui parteneriat au fost organizate mai multe activităţi social-filantropice, din care amintim: meditaţii gratuite pentru elevii claselor a VII-a şi a VIII-a de la „Anton Pann”, de către 15 liceeni ai colegiului, în cadrul Aşezământului parohial „Sf. Cuv. Parascheva”;  excursie lunară pentru elevii care nu vor absenta şi care vor înregistra o creştere a notelor; sandwich-uri în fiecare zi, până la finele anului, pentru 100 de elevi nevoiaşi; haine, rechizite şi jucării pentru 30 de copii săraci, dar cu merite deosebite la învăţătură; masă festivă la Aşezământul „Sf. M. M. Pantelimon” Lacu Sărat cu prilejul Centenarului Colegiului „Gh. M. Murgoci”; simpozion dedicat scriitorului Panait Istrati (prin contibuţia prof. Viorel Coman şi a unui grup de elevi).

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro