Diacomatu îl acuza pe Stancu de un ultim "jaf imobiliar" | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Diacomatu îl acuza pe Stancu de un ultim "jaf imobiliar"

* Diacomatu vede proiectul adoptat de consilierii judeteni în cadrul ultimei sedinte ordinare a CJ Braila ca pe un furt si considera pretul fixat pentru concesionarea cladirii ca fiind unul mult prea mic

Sergiu Diacomatu îi aduce acuzatii serioase lui Gheorghe Bunea Stancu, presedintele în functie al Consiliului Judetean Braila. Mai exact, ieri, în cadrul unei conferinte de presa, candidatul independent pentru sefia CJ Braila, a ridicat un subiect extrem de interesant - concesionarea Hotelului-Restaurant "Tineret". Diacomatu priveste cu suspiciune adoptarea proiectului de hotarâre privitor la cele de mai sus, în cadrul ultimei sedinte ordinare din acest mandat al consilierilor judeteni. "As vrea sa dau si dovada suprema ca domnul Gheorghe Bunea Stancu va parasi dupa data de 10 iunie Consiliul Judetean. Este vorba despre ultimul tun imobiliar pe care l-a bagat în ultima sedinta de Cosiliu Judetean, cu o graba mai degraba suspecta. Acesta a redus redeventa la jumatate si a aprobat concesionarea prin încredintare directa a Hotelului «Tineretului» si a Restaurantului «Privighetoarea», hotarâre care a trecut cu largul concurs al consilierilor judeteni. Este, practic, ultimul rapt imobiliar din averea Brailei, facut de Gheorghe Bunea Stancu si chiar în ultima sedinta a Consiliului Judetean", a declarat Diacomatu. Acesta considera ca pretul stabilit pentru concesionarea cladirii nu a fost unul potrivit si promite o remediere a situatiei dupa 10 iunie. "Vad ca acest om nu se poate abtine si nu se poate opri nici macar în campanie electorala sa mai fure câte ceva. Este de o tenacitate în lucruri ilegale si de o persistenta absolut incredibila. Vreau sa le transmit brailenilor ca vom încerca sa recuperam Hotelul «Tineretului» si dupa aceea, daca va fi cazul, sa concesionam pe un pret corect. Nu un pret ridicol de vreo 800 de euro pe luna. O sa facem în asa fel încât sa ne asiguram ca vom opri acest ultim furtisag al unui personaj care va disparea definitiv din viata Brailei", a încheiat fondatorul "Fiii Brailei".

Un proiect buclucas

Într-adevar, concesionarea Hotelului - Restaurant "Tineret" a fost adoptata în cadrul ultimei sedinte ordinare a CJ Braila cu 22 de voturi "pentru" si trei "împotriva". Initial, imobilul situat pe Calea Calarasilor a fost propus pentru concesionare în 2011, cu o redeventa anuala fixata la 38.155 euro. Au fost organizate 3 licitatii în acest sens, însa acestea au fost anulate pe motiv ca nu s-au depus oferte. Potrivit raportului proiectului amintit, consilierii judeteni au luat acest episod în calcul si au hotarât reducerea redeventei anuale la 28.616 euro/an - pret de pornire a licitatiei. Tot din raportul proiectului aflam ca s-a stabilit ca lucrarile de reabilitare si amenajare a cladirii sa fie suportate de catre concesionar, iar acesta va fi scutit un an de la plata redeventei. Pâna aici nimic spectaculos, numai ca din hotarârea CJ rezulta ca nu se asteapta rezultatele unei noi licitatii, ci se decide direct ca "în conditiile în care, dupa repetarea procedurii de licitatie nu au fost depuse cel putin 3 oferte valabile" se trece la procedura de negociere directa, redeventa putând fi micsorata pâna la 50%, cam la circa 1.000 de euro lunar pentru ditamai cladirea. "Din analiza situatiei privind alocarea de fonduri bugetare de catre Consiliul Judetean Braila pentru amenajarea imobilului, comparativ cu posibilitatea concesionarii imobilului si efectuarea lucrarilor de catre concesionar, a rezultat ca varianta cea mai buna este cea a concesionarii. Prin concesionarea partii de imobil se transmit, pe o perioada determinata (propusa de 20 de ani), concesionarului, care actioneaza pe riscul si raspunderea sa, dreptul si obligatia de exploatare a bunului respectiv, în schimbul unei redevente. Astfel, printr-o administrare eficienta a acestui imobil ce apartine domeniului privat al judetului Braila, bugetul nu va fi afectat de cheltuieli, se vor obtine venituri din redeventa stabilita, iar imobilul va fi reabilitat si pus în functiune", spune documentul amintit. Mai trebuie adaugat ca "negocierea directa este procedura prin care concendentul - adica CJ - negociaza clauzele contractuale inclusiv redeventa, cu UNUL sau mai multi participanti la procedura de atribuire".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro