Skip to main content

DGA continua lupta impotriva coruptiei

Directia Generala Anticoruptie din cadrul Ministerului Internelor si Reformei Administrative relanseaza Campania de Responsabilizare Anticoruptie, initiata anul trecut, in scopul constientizarii opiniei publice asupra faptului ca, de fapt, coruptia nu este endemica, iar combaterea acestui fenomen poate da rezultate.
In prima etapa a Campaniei, cetatenii au fost incurajati sa sune la linia gratuita anticoruptie a DGA inregistrindu-se, astfel, o dublare a numarului de apeluri primite la TelVerde 0.800.806.806. Mai precis, in trimestrul doi al anului 2006, numarul de solicitari (apeluri si mesaje) la linia verde anticoruptie a crescut de peste 2,1 ori, fata de primul trimestru. Prin urmare, doar in baza sesizarilor telefonice ale cetatenilor, au fost instrumentate 42 de dosare penale referitoare la fapte de coruptie. In aceste conditii era evidenta necesitatea unei continuari a campaniei care sa arate cetatenilor ca linia TelVerde este eficienta, iar expunerea lor nu a fost zadarnica, problemele gasindu-si rezolvarea. Scopul campaniei este ca publicul sa cunoasca modalitatile pe care DGA le ofera cetatenilor pentru rezolvarea problemelor in mod legal, fara a apela la darea de mita. Totodata, dorim sa constientizam cetatenii asupra faptului ca darea de mita constituie o infractiune si se pedepseste conform legii.
Campania a fost lansata in luna mai si va continua pina la sfirsitul lunii septembrie 2007. (Biroul Anticoruptie Braila)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu