Dezvoltarea municipiului, cu sau fara Primarie | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Dezvoltarea municipiului, cu sau fara Primarie

Recent, Primaria Braila a elaborat un proiect al unui program de dezvoltare economica si sociala a municipiului in anul 2006 si in perspectiva 2007-2008. O denumire pompoasa, pentru un program prea general care, in esenta, nu spune mare lucru. Sau spune o gramada si nimic in acelasi timp. Proiectul, afisat pe pagina de internet a Primariei, face referire la toate domeniile - incepind de la integrarea europeana si pina la imbunatatirea mediului de afaceri, de la educatie la sport, de la constructii in infrastructura la cultura si culte, de la asistenta sociala la sanatate. Multe generalitati, multe formulari care nu spun nimic concret, multe principii de uz comun, dar si multe termene de realizare a unor actiuni, fixate doar ca sa fie - cele de genul "periodic" sau "permanent", care de fapt nu inseamna nimic concret. Alte masuri ce urmeaza a fi puse in practica de Primarie s-au facut deja de mult, iar altele au termen de executie trimestrul 4 al anului 2008 - moment in care mandatul actualei administratii locale va fi expirat de 6 luni. Altele, destul de banale, cum ar fi reabilitarea unor semafoare, se vor realiza abia dupa posibila integrare a Romaniei si a Brailei in Uniunea Europeana, iar unele se bazeaza pe finantari externe pentru care inca nici nu exista proiectele aferente pentru obtinerea banilor. In plus, planul acesta de dezvoltare economica si sociala a municipiului ar fi putut fi facut anul trecut. Dar, mai bine mai tirziu decit niciodata. Pe de alta parte, chiar daca are o gramada de hibe, acest plan poate fi imbunatatit si completat in perioada urmatoare, Ramine, desigur, de vazut cind si cit din acest plan de dezvoltare se va realiza si in practica.
Si totusi, Braila a inceput sa se dezvolte si singura, fara a exista un plan al Primariei. Si fara a exista un sprijin al autoritatilor centrale, de care Braila n-a avut parte nici pe vremea fostului primar, nici acum. Orasul se dezvolta mai incet, comparativ cu altele din tara, dar nu sta pe loc, si asta nu datorita autoritatilor, ci sectorului privat. Si nu neaparat sectorului privat local, care, cu citeva exceptii, in afara de contracte cu Primaria sau Consiliul Judetean, altceva nu dovedeste ca mai e in stare sa faca, ci agentilor economici privati nationali si internationali. Face sau nu Primaria ceva, in oras tot mai apare un magazin nou, un sediu de banca modern, un hypermarket. Nu zic ca programul Primariei e inutil. In nici un caz. Dar daca ar fi existat asa ceva in urma cu 10 ani, dar de care autoritatile sa se si tina, acum ar fi fost cu totul altceva.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro