Dezvăluiri surprinzătoare ale lui Cornel Dinu | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Dezvăluiri surprinzătoare ale lui Cornel Dinu

, unde au poposit trei jucători de la Steaua, trei de la Dinamo şi am făcut o selecţionată care a jucat cu ospătarii. Asistenţa era formată din Gheorghe Dinică, Ion Băieşu, Vasile Vasilache, Petre Bărbulescu, o cu totul altă lume decât haosul degradant din ziua de astăzi. Meciul a fost mai interesant decât derbiul de pe «23 august» şi vă spun cu toată sinceritatea că ne-au bătut ospătarii", a povestit Cornel Dinu.
Fostul internaţional a evocat modul în care fotbaliştii din perioada în care evolua la Dinamo îşi petreceau timpul liber: "În momentele libere, care erau foarte puţine, frecventam aceleaşi locuri de destindere. Dar nu era nu ştiu ce combinaţie de energizant cu whisky, nu era muzica la maxim astfel încât să te duci direct la balamuc. Existau spectacole de umor, localuri în care ne întâlneam cu protipendada de scriitori, de avocaţi, de muzicieni ai societăţii româneşti. Şi erau jucători de la Dinamo şi Steaua sub un principiu stabilit de Ştefan Covaci, care într-un moment de restrişte îşi lua o bucată de parizer şi o sticlă de vin şi rămânea în casă. Când avea bani îşi învăţa elevii să se ducă la Capşa, la Athenee, la Berlin sau la Cina. Şi avea un singur principiu - «acolo există portar, dacă aţi intrat voi primii nu mai intru eu, dacă am intrat eu, nu mai intraţi voi». În perioada aceea s-a trăit bine în România, mult mai bine decât astăzi".

"Fotbalul este o oglindă a ceea ce se întâmplă în societatea noastră", a spus Dinu

Oficialul dinamovist consideră că întotdeauna au existat imixtiuni ale politicului în istoria ambelor echipe. "E vorba de o întâlnire de tradiţie. Mă gândeam acum câteva nopţi, când am revăzut pasaje din aceste dispute dintre Dinamo şi Steaua, că foarte rar s-a întâmplat să fie o diferenţă atât de mare de puncte, adică 11. Dar de fiecare dată acest lucru nu a contat chiar dacă s-a întâmplat foarte rar. Fotbalul este o oglindă a ceea ce se întâmplă în societatea noastră. Este cunoscută rivalitatea dintre tovarăşele de acţiune, Marta Drăghici, soţia fostului ministru de interne, şi cealaltă mare «eroină a istoriei», Elena Ceauşescu. Pentru felul în care se amestecau în viaţa acestor echipe, Gheorghiu Dej a intervenit şi le-a interzis acestor figuri nefaste ale istoriei noastre să mai vină pe stadionul ANEF, Republicii, făcut de Regele Carol al II-lea. Întotdeauna au fost imixtiuni ale politicului în istoria acestor echipe. Au fost şi momente de fair-play, de prietenie între cele două echipe, acum însă e o anumită izolare pentru că e cu totul o altă generaţie. Şi nu întâmplător cea care are de suferit este spiritualitatea, pentru că materia e deja vândută. Această confruntare se confundă cu istoria trăirii societăţii româneşti", a povestit Dinu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro