Mergi la conţinutul principal

Dezordinea recucerește zona Romarta Nouă, proaspăt scoasă la lumină prin ample lucrări de curățenie și asfaltare

* indiferența unora dintre locatari, care nu se implică în menținerea curățeniei și în întreținerea spațiilor verzi, la ”pachet” cu nesimțirea găștilor care se adună în zonă și lasă o mulțime de gunoaie în urmă, fac ca aspectul civilizat să pălească din nou, pe zi ce trece

 

Nesimţire şi indiferenţă! Sunt destule situaţiile cărora li se potriveşte această apreciere, iar din păcate acest lucru se întâmplă şi la Romarta Nouă, o zonă de altfel scoasă complet la lumină, în curtea interioară, unde s-a făcut curățenie, iar asfaltarea totală şi parcările auto au adus în plus o notă de civilizaţie. Numai că asociaţiile de proprietari şi unii rezidenţi sau comercianţi au atitudini diferite: de la implicare în menținerea curățeniei şi până la a se complace în neîngrijirea spațiilor din jurul blocurilor unde locuiesc, motivând, probabil, că doar Primăria, prin serviciile subordonate - SUPAGL şi Seroplant - trebuie să acţioneze pe domeniul public.

Dar mai sunt şi alte aspecte reprobabile: bucăţi de tencuială, travertin sau marmură căzute de la înălţime şi neridicate de circa o lună de zile din calea trecătorilor; conducte de scurgere a apelor menajere direct pe  trotuar, montate pe faţada blocului, sub balcon; măşti sparte, pentru reţeaua de utilităţi la care s-a intervenit mereu datorită vechimii, uzurii sau proastei folosiri; coşuri de gunoi stradale pline cu “de toate”; jardiniere uscate devenite loc de aruncare a chiştoacelor, pet-urilor, paharelor din plastic etc de către găştile venite aici “la o băută”,  sau autori fiind “băieţii de prăvălie” din zonă. Fac excepţie două unităţi comerciale - una fiind o florărie - care au venit cu o pată de culoare în zona gri, dinspre Călăraşi, de la Romarta Nouă.

Apropo: ni s-a semnalat un diferend apărut între două asociaţii de proprietari, pe motiv că un preşedinte de asociaţie a îndrăznit să cureţe şi zona  (pereţii) asociaţiei vecine, “încălcând astfel dreptul la proprietate” al acesteia din urmă. No  comment!

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro