Mergi la conţinutul principal

Dezinsecție și deratizare până la finele lunii octombrie

* la mijlocul lunii septembrie, echipele Serviciului de Utilitate Publică, de Administrare și Gospodărire Locală au declanșat o amplă acțiune de tratament DDD pe domeniul public * tratamentul se va încheia pe 31 octombrie și include dezinsecție terestră, dezinsecție aeriană și deratizare

 

Cea mai amplă campanie de dezinsecție și deratizare de anul acesta, de la Brăila, demarată la mijlocul lunii septembrie, se află în plină desfășurare, ea urmând să fie finalizată la finele lunii octombrie a.c., precizează conducerea Serviciului de Utilitate Publică, de Administrare și Gospodărire Locală (SUPAGL) din cadrul Primăriei Municipiului Brăila.

Potrivit directorului SUPAGL Brăila, Dumitru Munteanu, tratamentele se vor aplica doar atunci când condițiile meteo sunt favorabile, pe raza întregului municipiu, respectând prevederile legale de protecție a mediului, a sănătății și securității populației. Dacă condițiile meteo nu vor permite efectuarea la timp a dezinsecției, se va prelungi perioada de efectuare a tratamentelor împotriva țânțarilor, dar mai ales a larvelor acestora.

Astfel, potrivit sursei citate, în intervalul orar 22.00-06.00, se va efectua dezinsecție terestră prin intermediul echipelor care acționează, cu precădere, în parcuri și în zonele cu vegetație bogată, iar dimineața, în intervalul 5.00-11.00, se va efectua dezinsecția aeriană (cu elicopterul). Tot în această perioadă, este programată și deratizarea în locurile publice din municipiu, inclusiv în zona ghenelor de gunoi, folosindu-se substanțe biocide avizate de Ministerul Sănătății și care se regăsesc în lista cu biocidele aprobate de Comisia Naționaă pentru Produse Biocide.

Reprezentanții SUPAGL Brăila atrag atenția, totuși, că, în caz de înghițire accidentală a acestor substanțe biocide, trebuie anunțat imediat medicul, fără a se provoca vomă. Trebuie doar să vă clătiți bine gura, în caz de ingerare, folosind multă apă.

"Facem cunoscut faptul că asociațiile de proprietari, persoanele fizice și persoanele juridice de pe raza municipiului Brăila au obligația legală de a efectua tratamente de dezinsecție și deratizare, în conformitate cu prevederile OMS nr. 119/2014, în vederea asigurării eficienței tratamentelor efectuate la nivelul municipiului, cât și pentru diminuarea infestării cu vectori în zonele care le aparțin", a mai precizat sursa citată.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro