Mergi la conţinutul principal

Dezinsecție înainte de festival. Trei zile de luptă cu țânțarii

• până joi inclusiv, în municipiu, se derulează penultima etapă de dezinsecție de anul acesta, prin tratament avio (din elicopter) împotriva țânțarilor • ultima etapă se va derula undeva pe la începutul lunii octombrie și va viza stârpirea larvelor insectelor din bălțile și lacurile din vecinătatea orașului

 

Echipele Serviciului de Utilitate Publică, de Administrare și Gospodărire Locală (SUPAGL) din cadrul Primăriei Municipiului Brăila și-au intensificat, zilele acestea, eforturile pentru eradicarea țânțarilor și a căpușelor din parcurile și spațiile verzi ale orașului, mai ales că începe Festivalul Istoric „Vladislav I”. 

Începând de marți, 12 septembrie, trei zile la rând, elicopterul SUPAGL a împrăștiat substanțe împotriva țânțarilor, cu precădere în zona parcurilor. Potrivit directorului SUPAGL Brăila, Dumitru Munteanu, în prezent, la Brăila, se derulează cea de-a VI-a etapă de dezinsecție, penultima de anul acesta, care vizează stârpirea țânțarilor. Totodată, la finele lunii septembrie sau începutul lunii octombrie, se va desfășura ultima etapă de dezinsecție din anul 2023, care va viza, însă, doar larvele țânțarilor. De aceea, dezinsecția se va desfășura, mai ales, în zonele unde se înmulțesc sâcâitoarele insecte: lacuri și bălți de la marginea orașului.  

Reamintim că, pentru anul acesta, au fost programate cel puțin șase etape complete de combatere a căpușelor și țânțarilor (și a larvelor acestora) prin tratament terestru și avio și cel puțin cinci etape intermediare. Au fost efectuate mai multe tratamente de dezinsecție și deratizare, fiind vizate, cu precădere, zona Falezei Dunării, Parcul Monument, Grădina Publică, spațiile verzi și marile bulevarde ale orașului, precum și locurile cu vegetație abundentă.

Numai anul trecut, au fost supuse tratamentului de dezinsecție, dezinfecție și deratizare peste 30.000 de hectare din zona UAT Brăila, prin pulverizare cu ceață caldă, ceață rece (tratament terestru) și tratament din elicopter (tratament avio), valoarea totală a lucrărilor efectuate de SUPAGL fiind de 1.490.000 de lei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro