Mergi la conţinutul principal

Dezinsecţie terestră şi aeriană până pe 15 iunie

* zilele acestea, a început cea de-a doua etapă de luptă cu ţânţarii de pe raza municipiului Brăila * prima etapă, desfăşurată la finele lunii aprilie, a vizat larvele ţânţarilor * în total, SUPAGL va împrăştia terestru şi aerian şapte tipuri de biocizi avizaţi de Ministerul Sănătăţii, în frunte cu Vectobac WG

 

 

 

 

Potrivit unui comunicat al Serviciului de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală (SUPAGL) din cadrul Primăriei Municipiului Brăila, angajaţii acestuia vor executa tratament DDD în perioada 18 mai - 15 iunie 2021, după cum urmează: în intervalul orar 22.00-06.00 dezinsecţie terestră, iar în intervalul 6.00-11.00 dezinsecţie aeriană realizată din elicopter. Că este aşa, o dovedesc raidurile din ultimele câteva zile - efectuate de elicopterul care a împrăştiat biocide, pentru stârpirea insectelor dăunătoare.

Produsele biocide folosite, avizate de Ministerul Sănătăţii şi aflate pe lista cu produse biocide aprobate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide sunt: Vectobac WG, Midos Energy Forte, Biotrin Plus, Microsin, K-othrine 84 EC, Super Killer 25 EC şi Ectocid P Forte, în diferite concentraţii.

Tratamentele se vor aplica doar când condiţiile meteo sunt favorabile; în caz contrar poate fi prelungită perioada de 18 mai-15 iunie anunţată iniţial.

"Facem cunoscut faptul că asociaţiile de proprietari, persoanele fizice şi persoanele juridice de pe raza municipiului Brăila au obligaţia legală de a efectua tratamente de dezinsecţie şi deratizare în conformitate cu prevederile OMS nr. 119/2014, în vederea asigurării eficienţei tratamentelor de la nivelul municipiului, cât şi pentru diminuarea infestării cu vectori în zonele care le aparţin", precizează reprezentanţii SUPAGL Brăila. Altfel spus, degeaba împrăştie substanţe biocide oamenii serviciului, dacă subsolurile şi holurile blocurilor de locuit colcăie de ţânţari, gândaci şi şobolani.

Primul tratament avio (din elicopter), organizat de SUPAGL la nivelul municipiului Brăila s-a efectuat în perioada 26-28 aprilie şi a fost, de fapt, un tratament pentru combaterea şi stârpirea larvelor de ţânţari. Fiind vorba de un tratament cu biocid împotriva larvelor, aplicat în zonele umede unde se dezvoltă acestea, a putut fi aplicat şi în zilele ploioase, fără să-i fie afectată eficienţa.

Anul acesta, sunt programate nu mai puţin de cinci etape de dezinsecţie, la care se vor adăuga alte etape intermediare, dacă biocidul nu le va veni de hac insectelor parazite. După cum precizam în paginile cotidianului nostru, lupta cu ţânţarii şi cu larvele lor va costa municipalitatea 2.700.000 de lei, din care 1.200.000 lei numai materialele (substanţele) folosite în dezinsecţie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro