Mergi la conţinutul principal
Două zile la rând

Dezinsecţie contra larvelor ţânţarilor

• ieri, s-a dat startul tratamentului avio (din elicoper) pentru stârpirea larvelor ţânţarilor • timp de două zile, elicopterul folosit în delarvare va împrăştia Vectobac WG, biocid avizat de Ministerul Mediului şi Ministerul Sănătăţii, peste bălţile şi lacurile limitrofe municipiului Brăila  • în zilele următoare, angajaţii SUPAGL  vor efectua o deratizare în canale şi în vecinătatea ghenelor de gunoi

 

Două zile la rând, se efectuează tratamentul avio (din elicopter) pentru combaterea larvelor ţânţarilor, acţiune pusă la punct de Serviciul de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală (SUPAGL) din cadrul Primăriei Municipiului Brăila. Potrivit directorului SUPAGL Brăila, Dumitru Munteanu, este cea de-a VI-a etapă din planul anual de dezinsecţie, primele cinci fiind destinate stârpirii ţânţarilor.

“Luni şi marţi, 19 şi 20 octombrie 2020, se va face o delarvare, o dezinsecţie care se realizează numai asupra zonelor limitrofe municipiului, unde sunt bălţi şi lacuri şi unde sunt depuse larvele ţânţarilor. Substanţele nu sunt împrăştiate asupra zonelor verzi. În plus, sunt substanţe ECO, prietenoase cu mediul. Este vorba de biocidul Vectobac WG, avizat de Ministerul Mediului”, a precizat şeful SUPAGL Brăila.

Potrivit directorului Dumitru Munteanu, în perioada imediat următoare, se va da startul unei noi etape de deratizare, a doua din acest an - prima s-a realizat în primăvară - angajaţii Serviciului de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală (SUPAGL) Brăila ocupându-se, de data aceasta, de stârpirea şobolanilor care mişună prin canale şi pe lângă punctele gospodăreşti, adică ghenele de gunoi. Acţiunea de deratizare va fi demarată numai în zonele publice ale oraşului. Deratizarea şi dezinsecţia în zona blocurilor de locatari - unde şobolanii sunt la ei acasă, mai ceva ca-n epoca feudală - cade în sarcina exclusivă a asociaţiilor de proprietari.

Reamintim că, anul acesta, au fost iniţiate nu mai puţin de cinci etape de dezinsecţie (terestre şi din elicopter) destinate stârpirii ţânţarilor din municipiul Brăila. Chiar şi aşa, ţânţarii le-au dat multe bătăi de cap brăilenilor, ca să nu mai vorbim de bolile periculoase pe care le împrăştie. Fiecare etapă de dezinsecţie a costat municipalitatea câte 560.000 de lei. După cum preciza şi primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, pe pagina sa de Facebook, ploile şi apele crescute ale Dunării, care s-au revărsat în bălţile de vis-a-vis de oraş, au generat adevărate “invazii ale ţânţarilor”, iar autorităţile locale au depus eforturi susţinute pentru a-i combate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro