Mergi la conţinutul principal

Dezbateri aprinse cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentaţiei

• producătorii agricoli locali şi cercetătorii în domeniu au participat la un simpozion organizat de DAJ Brăila pentru a puncta această zi 

 

Direcţia Agricolă Judeţeană Brăila a organizat, zilele acestea, un simpozion dedicat Zilei Mondiale a Alimentaţiei, eveniment la care au participat nu doar specialişti în domeniul cercetării în agricultură ci şi fermieri brăileni, reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale ale agricultorilor APA/LAPAR, precum şi parlamentari locali. Cuvântul de deschidere l-a rostit Traian Cişmaş, directorul DAJ Brăila, iar Marcel Bularda, directorul Staţiunii de Cercetare - Dezvoltare Agricolă SCDA Brăila, a expus pe larg istoricul şi semnificaţia deosebită a agriculturii, insistând asupra unor aspecte legate de siguranţa şi securitatea alimentară la toate nivelurile: producţie, depozitare, transport, distribuţie şi comerţ. Şi cum rolul excepţional al cercetării nu putea fi evitat, dr. ing Ion Ţâru a avertizat asupra riscului tot mai mare al extinderii deşertificării şi sărăturării solurilor în Bărăganul brăilean, creşterea nivelului apei freatice, precum şi riscul creşterii incidenţei bolilor şi dăunătorilor, militând pentru utilizarea raţională a pesticidelor şi aplicarea bunelor practici în agricultură. De asemenea, participanţii la eveniment au insistat asupra ideii ca în cercetarea românească să se promoveze mai intens soiurile autohtone, iar universităţile de profil să fie şi suţinute financiar pentru a veni cu tehnologii şi concepte noi în sprijinul fermierilor.

Reamintim că în urmă cu 67 de ani a luat fiinţă Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură, binecunoscuta FAO, cu sediul la Roma, din care fac parte peste 150 de ţări. Sărbătorirea Zilei Mondiale a Alimentaţiei a debutat în 16 octombrie 1979, cu scopul declarat de luptă împotriva foametei şi a sărăciei. În România, este al doilea an în care se organizează manifestări cu ocazia acestei zile.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu