Dezbatere privind iniţiativa de impozitare pe gospodărie, la Galaţi | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Dezbatere privind iniţiativa de impozitare pe gospodărie, la Galaţi

• evenimentul este programat pentru luni, 29 mai, la ora 12.00, într-o sală a Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie a Universităţii “Dunărea de Jos” • moderatorul dezbaterii va fi Stoica Cristinel Popa, brăilean şcolit în facultăţile de top ale lumii: Harvard, Stanford şi Texas University, în prezent doctorand al Universităţii “Dunărea de Jos” Galaţi

 

Măsura de a introduce impozitul pe gospodărie, propusă de Guvernul României, va fi dezbătută, luni, 29 mai, la Galaţi. Locul de întâlnire este pe strada Domnească, nr. 111, în sala AS011 a Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din cadrul Universităţii “Dunărea de Jos” Galaţi, la ora 12.00.

Evenimentul este organizat de Asociaţia “Ţine de Noi”, împreună cu Fundaţia Hanns Seidel - România, Asociaţia Euroteens, Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie şi Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii “Dunărea de Jos” Galaţi. Cum reglementarea propusă de Guvern se află în prezent în dezbatere publică, iniţiatorii vă invită să participaţi şi să vă spuneţi opinia despre această măsură.

Moderatorul evenimentului este Stoica Cristinel Popa - Preşedinte al Asociaţiei Euroteend, Doctorand al Universităţii “Dunărea de Jos” Galaţi, absolvent al Stanford University, Harvard University şi Texas University. Speakeri: Dragoş Doroş - fost director al ANAF; Anca Dragu - fost Ministru de Finanţe; Delia Cataramă - director executiv ARSIT şi Răzvan Orăşanu - preşedinte Asociaţia “Ţine de Noi”. Intervenţie: conf. univ. dr. Florina Oana Vîrlănuţă - Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi.

Precizăm că Ministerul Finanţelor doreşte revenirea la sistemul impozitării pe venitul global, ce a fost aplicat până în anul 2005. În plus, măsura vine şi cu o “armată” de consultanţi fiscali care să ajute românii să-şi completeze declaraţiile fiscale. Reprezentanţii ministerului au declarat pentru presa centrală că, începând cu 1 ianuarie 2018, cota de impozitare va fi de 10% şi se va aplica la toate veniturile globalizate, la veniturile indiferent de sursa lor de provenienţă. Cei care câştigă mai puţin de 2.000 lei pe lună nu vor plăti impozit pe venit. Totuşi, oamenii riscă să se aleagă cu sesizări penale dacă sunt descoperite venituri care nu apar în declaraţiile fiscale.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro